Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Európai polgárokká válnak a diákok

Sopron - Két évre szóló, 12 ezer eurós (mintegy hárommillió forintos) uniós projekt kezdődött a soproni Lackner-iskolában. Az intézmény spanyol, lengyel és norvég iskolával működik együtt.
A Lackner-iskola tanárai, továbbá a Madrid melletti Hoyo de Manzanares, a norvég Trondheim-Hundhamaren és a lengyel Elblag iskoláinak pedagógusai látogatják meg egymás intézményeit annak a Comenius-programnak a keretében, amelynek nyitánya Sopronban zajlik a napokban.

– A három külföldi intézményből érkezett tanárok óralátogatásokon vesznek részt, hiszen a Comenius-program egyik célja, hogy az uniós országok ismerjék meg egymás iskolarendszerét. Tanuljunk egymástól, s próbáljunk meg ötleteket is meríteni. Vendégeinknek természetesen bemutatjuk városunk és a környék nevezetességeit is – mondta Forrás Béla igazgató. – Hozzáteszem, a norvég iskolával már korábban is volt kapcsolatunk. Akkor az egész norvég tantestület ellátogatott Sopronba. Tavaly diákokból és tanárokból álló csoportunk viszonozta is a vizitet.

A soproni oktató mellett spanyol, norvég és lengyel tanárok részvételével zajlott tegnap a Lackner-iskola angolórája. Fotó: Magasi Dávid

– A Comenius-program gyakorlatilag arról szól, hogy a diákok európai polgárokká váljanak. Ismerjék meg egymás kultúráját, gyakorolják az idegen nyelvet – tette hozzá Elisabeth Susan Carmack spanyol tanárnő, a program koordinátora. – A projekt hozadékaként a tanulók motiváltabbak lesznek a nyelvtanulásban. Programunk interkulturális párbeszéd is egyben: van egy „utazó könyvünk", amelynek első fejezetét mi írtuk. A soproniak írhatják a következőt. A kötetet májusban visszük közösen Norvégiába, majd később Lengyelországba. A program utolsó állomása a spanyolországi koordinátoriskola lesz.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűbb épületekben helyeznék el az időseket

Kistérség - Van, ahol idősek otthona működik benne, máshol magukra hagyták az egykoron szebb napokat… Tovább olvasom