Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Európai ösztöndíj-lehetőségek diákoknak

Sopron - A salzburgi Európai Régiók Intézete, az NYME Közgazdaság-tudományi Kar és a Regionális Gazdaságtani Intézet szervezésében Café d’Europe Régional-programot rendeztek a Pannonia M. Hotelben. Az eseményen osztrák és magyar szakemberek az unió fiatalokat érintő programjairól szóltak. A témák között kiemelt figyelmet kapott a Leonardo és az Erasmus hallgatói ösztöndíj.
– Örömünkre szolgált, hogy sok fiatal érdeklődő tisztelte meg eseményünket. Alapvető célunk, hogy népszerűsítsük az unió eszmeiségét s a hallgatói ösztöndíjak lehetőségét, ami remek távlatokat nyithat az unió fiataljai számára – nyilatkozta lapunknak dr. Franz Schausberger, a soproni rendezvény főszervezője és házigazdája, salzburgi uniós intézetigazgató. – A Leonardo és az Erasmus hallgatói ösztöndíj az EU egyik legpozitívabb eredménye. A salzburgi Európai Régiók Intézete a Nyugat-magyarországi Egyetemről is több fiatal egy hónapos kinti egyetemi tanulmányait finanszírozta. Ez a jövőben is folytatódik.

Az érdeklődők a hazai karoknál jelenthetik be igényüket, hogy uniós egyetemen szeretnének eltölteni egy hónapot az Erasmus- és a Leonardo-program keretében, majd írásbeli-szóbeli szűrővizsga után történik meg a kiválasztás.

Megemlítendő, hogy az ösztöndíjas diákok arra az időszakra kétszáz eurós zsebpénzben is részesülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez történt Sopronban - 45. hét

Sopron - Ez történt Sopronban – 45. hét. A városban végzett, rögtönzött közvélemény kutatásunk… Tovább olvasom