Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Európában először SopronDrum - Energiabombák a ritmus varázsában

A világ legjobb ütősei találkoznak az első SopronDrumon június 15. és 17. között Sopronban. Az ütőhangszeres sztárok nemcsak koncerteznek a fertőrákosi Barlangszínházban, hanem mesterkurzusokat is vezetnek. Ilyen jellegű fesztivált még nem rendeztek Európában.
A Soproni Ünnepi Hetek keretén belül életre hívott SopronDrum művészeti vezetője Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész, aki a műfaj legnagyobb egyéniségeit hívta egy nagy találkozóra. Sopronba érkezik She-e Wu marimbaművész, Aaron Spears, Chris Deviney, Rolando-Morales Matos, Billy Cobham, különleges produkciókkal készül a hazai színeket képviselő tHUNder Duo a Sopron Balettel és igazi kubai hangulatú dzsesszbulit ígér Richard Bona & Mandekan Cubano Group.
A SopronDrum művészeti vezetője Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész.
– A génjeinkben hordozzuk a ritmust. Velünk él mindig és emiatt tulajdonítunk kicsit mágikus szerepet a dobnak és a különböző ritmushangszereknek. Nem tudjuk kivonni magunkat a pulzálásból, hiszen az egész életünket áthatja. Most széles körben, a klasszikus stílusoktól, a dzsesszen, rockon, fúziós muzsikán át egészen a világzenéig tapasztalhatja meg a közönség a sejtjeinket, a szívünket, a világegyetemet beszippantó teremtő erőt – mondta Horváth Kornél, aki kiemelte: a mesterkurzusok remek alkalmat kínálnak mindazoknak, akik az ütős hangszerek iránt érdeklődnek, hogy a műfaj legnagyobbjaival találkozhassanak és tanulhassanak is tőlük. Ez kivételes lehetőség a jövő zenészgenerációjának. A közönség számára pedig különleges élményt tartogatnak nemcsak a barlangszínházi koncertek, hanem az oktató előadások is.

A fesztiválra érkező diákok/hallgatók és tanáraik a Fő téren, illetve a Liszt Café teraszán kapnak fellépési lehetőséget. Ilyen jellegű, kimondottan ütősöknek kitalált fesztivált, ennyi világsztár együttes közreműködésével, szakmai programokkal, mesterkurzusokkal még nem szerveztek az országban, sőt, Európában is ritka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőbeszédekkel és a vádlottak utolsó nyilatkozataival folytatódott a parndorfi ügy

A 71 ember halálát okozó parndorfi ügy keddi tárgyalásán felszólaló védők valamennyien vitatták,… Tovább olvasom