Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Európa animációsfilm-rendezőit várják

Sopron - Konferenciaváros jelzővel illethetjük a várost, egy év alatt kétszázhatvan ilyen jellegű esemény zajlott le. A Liszt-konferenciaközpont mellett a szállodák is oroszlánrészt vállalnak a rendezvények lebonyolításában.

Amikor 2002-ben megnyitotta kapuit a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ, a régióban nemigen akadt vetélytársa. Ám időközben Nyugat-Magyarországon megsokasodtak azok a szállodák, amelyek profiljában a konferenciák lebonyolítása fontos szerepet tölt be.

Interneten és folyóiratokban hirdetik magukat, zömük pedig részt vesz a szakmai kiállításokon és vásárokon is. Mindent összevetve azonban javarészt személyes kapcsolatokon múlik, hol rendeznek meg egy-egy konferenciát.

– Konferenciahelyszínnek tekintjük magunkat, a szervezést már arra szakosodott, jórészt budapesti cégek intézik – mondta érdeklődésünkre Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron ügyvezetője. – A Liszt-központban a kezdeti felfutás utáni években csökkent a konferenciák száma, de most úgy látjuk, az ideihez hasonlóan biztató lesz a 2010-es év is. Jelentkeznek a korábbi partnerek s az uniós, továbbá a tudományos konferenciák köre is bővült-bővül. Tavaly szeptembertől idén szeptemberig megközelítette a hatvanat a nálunk tartott nagyobb volumenű és üzleti rendezvények száma. Számos konferenciánk neves hazai és külföldi felelős politikusok, továbbá híres tudósok részvételével zajlott le. Jövőre már négy orvoskongresszust kötöttek le nálunk és a Lisztben rendezik a Cartoon-fórumot is – az EU és a társult országok tévétársaságainak, forgalmazóinak animációsfilm-seregszemléje során hét-nyolcszáz szakember érkezik városunkba, köztük nemzetközi hírű médiaszemélyiségek sora. A Liszt-központ ad helyet egy tanácskozással kísért nemzetközi bélyegkiállításnak is.

A Liszt-konferenciaközpont mintegy hatvan nagyrendezvénye mellett a jelentősebb soproni szállodákban – a Fagusban, a Lövérben, a Pannoniában, a Sopron hotelban és a Sziesztában – az elmúlt egy évben összesen 201 nagy létszámú konferenciát tartottak. Egy-egy szálloda átlagosan 20–30 szakmai rendezvénynek adott otthont, de a Hotel Sopronban például ez idő alatt negyvennégy nagy konferenciát rendeztek. A Fagusban ennél is többet, nyolcvanegyet.


A Liszt-konferenciaközpont mintegy hatvan nagyrendezvénye mellett a jelentősebb soproni szállodákban az elmúlt egy évben összesen 201 nagy létszámú konferenciát tartottak.

 

Olvasóink írták

  • 1. Beaubo 2009. szeptember 19. 10:40
    „Nagyon jó - most csak egyre több bár, kávéház és étterem is kellene ahová a kongresszus-résztvevök este is mehetnének...azt tünik fel nekem, hogy sok turista este körbemennek a városba, és semmi nincs nyítva ! Nincsen jazz bárok, kávéházok ahol le lehetne ülni egy pohár borra vagy egy frizzanté-ra (ok, most sok soproni mondani fog - ott a Perkovátz meg a Dömötöri...de ez hangos, és a székek nagyon kényelmetlenek...!)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a Pócsi utcában a könyvtár

Lassan egy évtizede vendégeskedik a városi könyvtár a Pócsi utcában, azaz már-már állandónak tűnik a 2001-ben ideiglenesnek hirdetett költözés. Pályázati pénz lenne a megoldás. Tovább olvasom