Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Európa-ház az óvoda helyén

Az Elbe Alapítvány Európa-házat tervez az István bíró utcai volt óvoda épületében. A tulajdonosi bizottság legutóbbi ülésén azonban nem támogatták az előterjesztést. Az önkormányzat tulajdonában lévő ház bérleti díjáról ezért újra kezdődtek az egyeztetések.

Nyelvi, művészeti képzések

Európa-ház kialakítását tervezi az Elbe Alapítvány az önkormányzat tulajdonában lévő István bíró utcai volt óvodai épületben. Az alapítványt kifejezetten ebből a célból hozták létre. Az elképzelések szerint itt például több nyelvű – német, horvát, magyar – speciális képzés lesz, kiscsoportos formában óvodásoknak és kisiskolásoknak, kiegészítve művészeti, kulturális ismeretekkel és modern európai környezetvédelmi szemlélettel. Az intézmény továbbképzéseknek is helyt ad majd, ugyanakkor európai információs központként is működne – tudtuk meg Puttkamer Emőkétől, az alapítvány elnökétől.

Kidolgozásra váró részletek

Az eredeti tervek szerint az alapítvány 99 évre, havi 1250 forint bérleti díjat fizetett volna a városnak, és vállalta volna az épület átalakítását, felújítását, a tulajdonosi bizottság azonban nem támogatta ezt az elképzelést.

– Elsősorban azért, mert alacsonynak találtuk a jelképes havi bérleti díjat, másrészt pedig túl hosszúnak a bérlet időtartamát – mondotta Király Tibor, a bizottság elnöke. – Magát a programot támogatjuk, de még számos részlete kidolgozatlannak tűnt. Abban az esetben, ha sikerül egy másik bérleti konstrukcióban megállapodni és a projekt minden részlete ismert lesz, akkor megvalósulhat az Európa-ház.
Dr. Homoky Tünde, az önkormányzat vezető jogtanácsosa koordinálja az alapítvány és a városháza közötti együttműködést.

2005 szeptemberében nyílhat meg

– Az elképzelés önmagában támogatást érdemel, az önkormányzatnak azonban kötelező védenie saját érdekeit, vagyonát. Szeretnénk olyan szerződést kötni, hogy a felújítás összegét „lelakhassa" az alapítvány. A jelenlegi, még nem pontos számítások szerint több tízmillió forintba kerül az Európa-ház kialakítása. Ezt az összeget bontanánk le havi, illetve éves díjra.

Mint megtudtuk, abban az esetben, ha minden rendben halad, akkor 2005 szeptemberében nyílhat meg az Európa-ház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a lakók türelme

A soproniak a demonstrálástól sem riadnak vissza, ha az arra hivatottak nem tesznek azonnali… Tovább olvasom