Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

EU-források pályázhatók

Sopron - „E hónaptól kezdve már európai uniós forrásokra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások" – mondta Fodor Tamás polgármester csütörtöki ipari parki látogatásakor. A fórumon kritikai észrevételek is elhangzottak.
„Igazából nem működik az inkubálási program, és az információáramlással is bajok vannak; miért nincs a város és az egy súlycsoportba tartozó vállalkozások között rendszeres párbeszéd?" – ilyen és ehhez hasonló észrevételek, kritikák hangzottak el Fodor Tamás soproni polgármester Aranyhegyi Ipari Park és Innovációs Központban tett látogatásakor az ott tevékenykedő vállalkozók részéről.

Fodor Tamás egyebek mellett kifejtette: várospolitikájában a munkahelyteremtés elsődleges szerepet tölt be, ezért igenis ki kell alakítani a kölcsönös párbeszéd szervezett formáját az önkormányzat, illetve a kis- és középvállalkozók között.

„Ha ők jól artikulálják a gazdasági privát szféra érdekeit, gyümölcsöző lehet, ha meghallgatjuk egymást" – utalt a jövő lehetséges hozadékára a polgármester, aki a jelenlévők előtt hangsúlyozta: a kis- és középvállalkozások bevonása amúgy is elengedhetetlen a városfejlesztési elképzelések összehangolása és megvalósulása érdekében.

A polgármester egyúttal a gazdasági operatív program uniós pénzügyi forrásainak kiaknázására hívta fel a vállalkozók figyelmét. Mindehhez pályázatokkal kapcsolatosan rendszeres információkat ígért az érintetteknek.

Komornoki László mint az Aranyhegyi Ipari Park és Innovációs Központot működtető Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója hozzátette, pályázatokkal erősítik az ipari parkban és az innovációs központban tevékenykedő vállalkozások inkubálását: a holding pályázatíró szakemberrel, illetve közbeszerzési tanácsadóval szerződik. Ezen túlmenően saját honlapon mutatják be az ipari park vállalkozóit.

A soproni gazdaság hátterének – és helyzetének – alaposabb megismerése céljából szervezett polgármesteri látogatások a jövőben is folytatódnak.


Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új diagnosztikai készülékek a gyógyítás szolgálatában

Sopron – A soproni kórház szülészet-nőgyógyászata a közeljövőben nagy teljesítményű… Tovább olvasom