Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Észtországi pillanatokkal indít a TIT Sopronban

Sopron - Véglegessé vált a soproni Tudományos Ismeretterjesztő Társulat őszi szemeszterének programja. Az előadások ingyenesen látogathatók, minden kedden és pénteken.
Kihagyhatatlan lehetőséget kínál idén a TIT. A Széchenyi-palota második emeleti előadótermében minden kedden 18 órakor és péntekenként 17 órakor térítés nélkül művelődhetnek az érdeklődők.

A szabadegyetemi előadások mellett az ismeretterjesztő társulat érdekességeket is kínál. Már a nyitórendezvény is rendhagyó: szeptember 14-én, pénteken 17 órakor Észtországi pillanatok – „Madárlátta Észtország" címmel Endel Grensman légifotó-felvételeiből nyílik kiállítás. A tárlat anyagát a magyarországi Észt Intézet bocsátotta rendelkezésükre. A kiállítást Anu Kippasto, az Észt Intézet igazgatónője nyitja meg, majd dr. Pusztay János szombathelyi nyelvészprofesszor előadását, a Höissassaa magyarországi Észt Néptáncegyüttes fellépését és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség soproni regionális szervezetének észt ételkóstolóját élvezhetik a résztvevők.

Érdekes lesz a folytatás is – ígéri Horváth Eleonóra irodavezető. Sopron 1848 címmel október első öt napján egymást érik a programok: filmbemutató, rendhagyó séta, történelmi játszóház, táncház és persze a tudományos előadások. Két fordulós játékos történelmi vetélkedőt is hirdet a TIT szeptemberben az általános iskolák, illetve a 6 és 8 osztályos gimnáziumok 7–8. osztályos tanulói számára. Október 27-én, szombaton 16 órakor a maja civilizáció tündöklésével és bukásának okaival ismerkedhetnek meg a hallgatók, november 16-án 17 órakor pedig az ezredforduló utáni művészet és esztétika kérdéseivel foglalkozik Márfai Molnár László. Kodály-napot tartanak november 22-én 15 órától, ahol az előadások mellett népdalverseny, népzene és -táncbemutató is lesz.

A tudományok kedvelőinek jó hír, hogy az Alkalmazott Művészeti Intézet felújítása alatt a művészettörténeti előadásokat kedden és pénteken délelőttönként a TIT-ben tartják meg. Ezek az előadások nyilvánosak lesznek az érdeklődők számára és szintén ingyenesen látogathatók.


Nagy Márta
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyökérszobor-kiállítás nyílott a Kócsagvárban

Sarród - Fazakas Sándor erdélyi származású gyökérszobrász munkáiból nyílt kiállítás a sarródi… Tovább olvasom