Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Észrevehető a rendőri jelenlét

Kistérség - A határ mentén meg kell szoknunk a fokozott rendőri jelenlétet. A schengeni csatlakozás azzal is jár, hogy akár naponta igazoltatásba futunk.
A schengeni csatlakozás után számítani lehetett a mélységi ellenőrzésre, azaz arra, hogy immár nem a határátkelőhelyeken igazoltatják a közlekedőket. Nem ritka, hogy vidékről Sopronba jövet, vagy kifelé a városból többször is megállíthatják ugyanazt a kocsit. Máskor kétszer-háromszor is beleszalad a szondáztatásba az esti órákban autózó. A rendőrség ma már a közutakon, benzinkutakon, forgalmas csomópontokban, parkolókban végzi az ellenőrzést.

– Az igazoltatások során el kell kerülnünk a zaklatás jelleget, a biztonságérzetet viszont meg kell tartanunk – közölte a Kisalföld megkeresésére Horváth Richárd alezredes, a határőrizeti és közrendvédelmi osztály vezetője. – A mélységi ellenőrzés bevezetése óta eltelt időszak tapasztalatait folyamatosan feldolgozzuk. Mindezt azért, hogy finomítsuk a módszereket. Az eljárásokat összehangoljuk a kapuvári és a csornai kapitánysággal is, annak érdekében, hogy az autóst egy adott útszakaszon ugyanazon okból ne állítsuk meg többször ellenőrzésre.

A jövőben is megmarad a fokozott rendőri jelenlét, de igyekeznek azt úgy szervezni, hogy a térségben élők csak a biztonság javulását érzékeljék. Fotó: Magasi Dávid

Horváth Richárd hozzátette, a vám- és pénzügyőrség, a munkavédelmi és -biztonsági, valamint a bevándorlási és állampolgársági hivatal munkatársaival közösen is hajtanak végre akciókat. Ennek célja, hogy az egyes szervek azonos időben végezzék el az ellenőrzéseket.
– A jövőben is megmarad a fokozott rendőri jelenlét – folytatta az alezredes. – Az osztályon jelenleg hetvenöt munkatárs teljesít szolgálatot, de szükség esetén segítséget kaphatunk más állami szervektől, a polgárőrségtől, valamint a közlekedési felügyelettől is. Próbálunk rugalmasak lenni. Úgy szervezni az ellenőrzéseket, hogy a térségben élők annyit vegyenek észre a mélységi ellenőrzésből, hogy csökken a bűncselekmények száma, nő a biztonságuk.


Jogosítvány nélkül vezetett teherautót

A határrendészeti és közrendvédelmi osztály munkatársai az ellenőrzések során több kirívó szabálytalankodással is találkoztak. Az egyik autósnak például még 1994-ben vonták be a jogosítványát, ezután utánképzésre küldték, amelyet mind a mai napig nem tett meg, autót azonban mégis vezetett. Egy másik esetben olyan kamionost állítottak meg, akinek soha életében nem volt jogosítványa. Még személyautóra sem.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Baradlay 2008. február 18. 19:13
  „Figyi, joco-pista! Latom,hogy Te egy nagyon kekec bugris paraszt vagy! Adtak,kaptam,orokoltem,ez a nevem! Tudod a mi csaladunk nem nagyon szerette es ma sem szereti az ilyen kommunista "zabikat" mint
  TE! Ezert tart itt az orszag!!!! Latom "soproni" sem csipi a rossz dumadat! Figyeltem,hogy az "Origon" is
  hinted a rossz libsi dumadat!”
 • 20. Én 2008. február 18. 18:12
  „Hogy a bánatba jönnek ehhez a cikkhez az Erdélyiek?!
  Ja, és megtanulhatnál helyesen írni!!!”
 • 19. soproni 2008. február 18. 07:54
  „Beteg emberek vagytok, vagy ennyire maflék vagy a rendszer seggnyalói..nem is tudom melyik rosszabb:-(((((( Jocó, jógyerek: teljesen reménytelen birka népség vgaytok! Nálatok csak az Erdélyiek birkábbak!!!!! Ti mindent elhisztek a médiának, statisztikáknak típusú emberek vagytok, igaz? Szánalmas népsg, időt se pazarlok rátok, hog felnyissam a bamba szemeiteket, mi is történik ebben az országban!!!! Szerencstlen idioták!!!!”
 • 18. Jógyerek 2008. február 17. 11:27
  „12. és 13. hozzászóló!
  A soproni ember attóllesz nagyobb biztonságban, hogy ilyen fokozott az ellenőrzés! Sajnos te nemtudod, de én igen, hogy ezen másfél hónap alatt hány körözött személyt fogtak el! Már ezért megérte! ha nem állítanak meg járműveket akkor, hogy a frászba kapják el őket! Pénzbehajtás a büntetés? Szerintem nem! Nem kell ködlámpával közlekedni az úton, nem kell tilosban parkolni, lehajtósávban megállni és egy doboz cigiért bemenni a nonstopba, be kell kapcsolni a biztonsági övet, nem kell lejárt jogsival, lejárz forgalmival, zöldkártyával stb... stb... közlekedni és akkor nem vágnak meg!
  Ennyi.”
 • 17. iksz 2008. február 15. 16:38
  „kiskonyak!Én csak azt irtam hogy le fogják csökkenteni a létszámot!Amúgy engem nem zavar hogy több a rendőr és az igazoltatás.Persze vannak fontosabb dolgok amivel foglalkozhatnának,tudnék pár dolgot felsorolni amikor a segitségüket kértem,de nem igazán az történt mint amire számitottam.pl.amikor megrongálták a kocsimat,felvették a jegyzőkönyvet,de ujjlenyomatot nem vettek,pedig biztos találtak volna mert olyan rongálás is volt amihez meg kellett hogy fogják.1 hónap múlva megkerestek,kérdezték hogy tudomásomra jutott e ki rongálta meg,mondtam hogy nem,és ezzel le is zárták az ügyet.
  Viszont amikor hivtam őket,akkor pár percen belül kijöttek,arra nem panaszkodhatok. :)”
 • 16. joco 2008. február 15. 16:13
  „Majdnem "történelmi nevet" viselö Ur, nem az Ön nevével volt gondom. És mégegyszer én azt irtam , hogy a MEGELŐZÉS itt a cél. A nevekröl : azokat "örökli" az ember.”
 • 15. Baradlay 2008. február 15. 07:48
  „joco baratom,tapasztalataid,stb az ok! Valamit nem ertek,milyen tortenelmi nevrol beszelsz?
  O,itt a csaladi nevemet kerdojelezed meg? Na latod errol nem tehetek,ugy kaptam!
  Masik kedves forum "kolleganak" probaltam a nickemet elemezni,szerintem nem vette az adast!!!!!
  Azt nem ertem ,hogy Sopron biztonsaga nem erdekel,de a nevemnel leragadtal!
  Azert orulok,hogy nem Kun Belanak hivnak!:))))”
 • 14. joco 2008. február 15. 07:28
  „Az osztrákoknál és a németeknél is hasonló "nagyságú" a rendöri ellenörzés.(Tapasztalatból tudom) És kedves "történelmi" nevet választó hozzászoló nem a "pénzbehajtás" hanem a megelőzés a cél.(a többi része amit irt, nem érdemel még választ sem)”
 • 13. Baradlay 2008. február 15. 06:23
  „Eszreveheto a rendori jelenlet? Igen,rengetegen vannak,de minek!
  Autosokat buntetni? Aki megerdemli,adjanak neki!
  Ez nagyon egyszeru penzehajtas a tolvaj magyar kormanynak! Mi van a komoly megoldatlan bunugyi
  esetekkel! Napi problemakkal,falopas,keselesek,autolopas,lehetne folytatni!
  Az,hogy par idiota szaguldozik es tobbszaz rendor mindenkit megallit!!!! Penzbehajtas,ettol a Magyar vagy a
  soproni polgar nem lesz nagyobb biztonsagban!!!!!”
 • 12. Zsolt 2008. február 14. 22:17
  „Üdv.
  Nekem kicsit rossz emlékeket idéz amikor a határ közelében rendőrök (volt határőrök) igazoltatják minden ok nélkül az embert. Pláne, hogy csak látszat intézkedés folyik, mert értelme nem sok van. Aki akar száguldozik így is, mert aki megteheti "az úgyis megteheti" aki meg csempészni akar csempészik is.... Mindezen túl meg vicces, hogy határtnyitottunk, most meg ugyanúgy megállítanak, a határnak mindkét oldalán. Ezért ünnepeltünk, hogy 100m-el odébb egy másik szerv nevében állítsanak meg most..... Amúgy valóban jó, hogy több rendőr van a városban. Kár, hogy a létszámmal arányosan nem nő a belvárosi száguldozók, a randalírozók száma éjszaka, ebből kifojólag a közrongálások száma, ami szerintem botrányos szinten van egy ilyen kis városhoz is képest. A részegen vagy más szertől mdosult tudatállapotban lévő autósok száma sem csökken látványosan, és még sorolhatnánk. Hozzáteszem mindezért nem a járőrök a hibásak, a hiba oka feljebb van szerintem, megkockáztatom a tenni nem akarásban EGY BIZONYOS SZINTEN csak persze.
  Üdv
  Marci”
 • 11. kiskonyak 2008. február 14. 19:00
  „iksz! És visszaáll a régi "rend"...? Na ne már...”
 • 10. iksz 2008. február 14. 18:41
  „Márciusban kezdődik az első szelektálás,majd idővel lecsökkentik a létszámot az eredetire.”
 • 9. kiskonyak 2008. február 14. 16:28
  „1988 óta élek Sopronban. Egyszer nem igazoltattak, állítottak meg, vagy akár csak szúrós szemmel vizslattak volna a rendőrök. Pedig sokat közlekedtem, bejártam dolgozni S.Kőhidáról, Brennbergből, stb., és nem volt igazoltatás. Há´ persze, hogy ez nem tetszik a soproni vagányoknak, ittasoknak, tücctüccöknek, meg a többinek, akinek kifogása van a megállítás ellen.”
 • 8. Brumi 2008. február 14. 16:22
  „Valóban igaz az, hogy Sopronban megnövekedett a rendőrök létszáma.Csatlakozom az előttem leírt véleményekhez, a "belvárosban mégsincs rend". Az autók szabálytalanul parkolnak, elállják a kapubejáratokat, az ott lakók rendszeresen nem tudnak kihajtani a házból. Számtalanszor láttam rendőrjárőröket, és egyáltalán nem foglalkoztak vele, szépen elsétálnak mellette, mintha mi sem történt volna.Egyáltalán nem zavarja őket, ha valaki tiltott helyen parkol. A gyalogátkelőhelyeken piros jelzés ellenére szabnak át az autók, a zene bömböl az autóban, a gyalogos ugyanakkor már átkelne, mert zöld jelzése van. Ezek pedig nem egyedi esetek, ilyenkor hol van az a sok rendőr? Talán nem csak a külterületeken kéne ellenőrizgetni, és igazoltatni, hanem a belvárosban is rendet kéne tenni, hogy észrevehető legyen a rendőri jelenlét!”
 • 7. Hajni 2008. február 14. 14:37
  „Jó látni,hogy megnőtt Sopronnál az ellenőrzések száma! Kár,hogy a városban még mindig kevés a rendőr és az a kevés sem nagyon törődik a szabálytalankodókkal.Pedig,ha bekeményítenének akkor talán az eddig szabálytalanul közlekedők is kicsit visszafognák magukat és nem tolnák le az útról a megengedett sebességet betartókat,nem előznének tiltott helyen,észrevennék,ha szeretne átkelni a gyalogos a számára kijelölt helyen ,nem parkolnának annyian tiltott helyen,nem telefonálgatnának vezetés közben,bekötnék a biztonsági övet és nem száguldoznának a suhancok körbe-körbe, csupán azért,hogy mindenki lássa ki ül a zenétől dübörgő autójuk volánja mögött.Hajrá soproni rendőrök! Legyen rend és nyugalom végre a városunkban!A törvénytisztelő emberek biztos örülnének,ha így lenne.”
 • 6. nem mondom meg 2008. február 14. 14:23
  „Jó lenne, ha a rendőrök nem csak sétálgatnának a városban. Lassan több van belőlük, mint járó-kelőből. Sopron belvárosában az orruk előtt mennek be az autók a belvárosba behajtási engedély nélkül, parkolnak tilosban, stb. A biztos urak pedig jókedvűen beszélgetve nem vesznek tudomást a körülöttük zajló eseményekről.”
 • 5. Péter 2008. február 14. 14:00
  „Nem csak igazoltatni kell hanem trafipaxozni is,”
 • 4. Dittó 2008. február 14. 13:46
  „Tényleg nincs is azzal gond, hogy több a rendőr, hozzá kell tennem ideje volt.
  De igazoltatás során találkoztam már olyan rendőrrel, aki a háttérbe (mert nem ő volt az aki elvette a papírokat) azt kérdeztea társától, enyhén érdekes hangsúllyal, "Biztos, minden rendben van? Biztos?"
  Bocsi, de azért ezt kikérem magamnak.”
 • 3. erdész 2008. február 14. 13:08
  „Nagyon örülök,hogy a sok száguldozó ifjú és nem ifjú de gazdag barmot kiszűrik a közlekedésből!Ausztriában bír mögöttem jönni a megengedett sebességgel,de a határt átlépve megőrül,mert eddig nem volt rendőri jelenlét és nevetséges büntetési tételek voltak nálunk.A zsandároktól viszont félnek! A városban is állandóan mérni,igazoltatni szondázni kellene,pl Lővér krt, aluljáró a Gyik elött, Felsőbükki, diszkók környéke,stb.!!!!!!!!!”
 • 2. karika 2008. február 14. 12:29
  „Szevasz Rókapapa! Mi is üdvözlünk Téged! Nyugi, a tiszthelyettes bandával nem lesz semmi gond... ;))) A többiről nem nyilatkozom...”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi munka:Hónapok telhetnek el, míg folyósítják a pénzt

Sopron - Gyakran hónapokat kell várni, míg a külföldön dolgozók itthon élő gyermekeik után megkapják… Tovább olvasom