Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Ésszerűsítik az ellátást

Nagycenki központtal öt település mikrotársulást hozott létre, annak érdekében, hogy a szociális feladatokat minél hatékonyabban tudják megoldani.
Nagycenk, Pereszteg, Pinnye, Nagylózs, valamint Fertőboz települések megalakították a térségi szociális és gyermekjóléti mikrotársulást. Ennek keretében a községek közösen szervezik meg a gyermekjóléti, a családsegítő, valamint a házi betegápolás rendszerét. (A központi iroda Nagycenken, a Gyár utca 2. szám alatt található, és munkaidőben a 99/360-012-es telefonszámon adnak felvilágosítást a szakemberek.)

– A mikrotársulás létrehozása az állami kiegészítő támogatás alapfeltétele volt – mondta el lapunknak Ivánkovics Ottó, Nagycenk polgármestere. – Az érintett települések megállapodtak abban is, hogy az állami juttatáson felüli részt a lakosságszám arányában fizetik meg. Úgy tervezzük, hogy három főállású és egy kétórás munkaidejű alkalmazottal biztonságosan elláthatók a feladatok.

A szakemberek nemcsak Nagycenken, hanem az adott településen is várják az érintetteket. Az időpontokat az önkormányzatok hirdetőtábláin helyeztük el. A lakosság az átalakításból semmit sem vesz észre, hiszen a rendszeren alapvetően nem változtattunk. Így továbbra is igényelhető a házi segítségnyújtás, és emellett a házi jelzőkészülékes távfelügyeleti rendszer is. A munkatársak ugyanúgy látogatják a családokat, szükség esetén segítenek a problémák megoldásában. A cél az, hogy tovább emelkedjen az ellátás színvonala, úgy, hogy a településeknek ez ne jelentsen további pénzkiadást. Megszűnnek ezúttal az átfedések is, és pontosan tudható, kinek mi a feladata.

A polgármestertől megtudtuk továbbá, a szakemberek információkat is szolgáltatnak a rászorulóknak. Ilyen lehet például, hogy utánanéznek, a térségünkben hol található idősek otthona, vagy az adott problémával hova lehet fordulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan segítettek Gyurika családjának

Lapunk több alkalommal beszámolt arról az erdélyi Maros megyéből Sopronba költözött párról, akik az olvasók segítségét kérték beteg kisfiuk segítéséhez (Megélhetésre kellene pénz, Kisalföld, 2006. augusztus 10.). Gyurika Romániában nagyfokú agykárosodással született, és leukémiában szenved. A kisfiúnak pár hónap múlva lesz a negyedik születésnapja. Tovább olvasom