Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

Esők után rendre úszik az Ónodi utca

Bokáig ér egy-egy csapadékosabb időszak után a víz az Ónodi utcában – panaszolta olvasónk, Taschner Róbert.

Meggyőződtünk róla, hogy ez valóban így van, holott az utca a Kurucdomb oldalában fekszik. Taschner Róbert 1989 óta él az utcában, még jól emlékszik, hogy a felső soron végig vízelvezető árkok voltak.

A fröcskölésnél sokkal nagyobb baj, hogy a csapadék az alacsonyabban fekvő házak pincéibe, falaiba szivárog. Fotó: Magasi
A fröcskölésnél sokkal nagyobb baj, hogy a csapadék az alacsonyabban fekvő házak pincéibe, falaiba szivárog. Fotó: Magasi


Mára azonban mindet betemették, az aszfalton pedig felgyülemlik a víz, aztán persze az alacsonyabban fekvő házak pincéibe, falaiba szivárog.

– Az autósok nem mindig lassítanak, a bokáig érő vizet a járdán lévőkre, a kerítésekre, házakra csapják fel. Többször jeleztük már a problémát a polgármesteri hivatalnak, ez idáig eredménytelenül... – mondta el a bosszús férfi.

Olvasónk kérése az volt, továbbítsuk panaszát az önkormányzathoz, hogy választ kaphasson arra a kérdésre, van-e megoldás a víz elvezetésére – ha már egyszer az árkokat betemették.

A városházáról a következő választ kaptuk: „Nem egyedi esetről van szó, hiszen nagyobb mennyiségű csapadék esetén a dombos-lejtős utcákban a víz megtalálja a maga útját, de a víznyelők ellenére is előfordul, hogy tócsák alakulnak ki. Sok esetben a közlekedési kultúra hiányát mutatja, ha az autós lassítás nélkül hajt át vizes útszakaszon."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leáll a távfűtés Sopronban

A külső hőmérséklet folyamatos emelkedése miatt 2013. április 15-én leáll a soproni távfűtési… Tovább olvasom