Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Eskütétel szolgálatra

Első alkalommal rendezett eskütételt a soproni Petőfi téren a rendészeti szakközépiskola. Az intézmény először bocsátott ki rendőrtiszthelyetteseket a hétvégén lezajlott avatáson.
Hetvenkilenc rendőr és negyvenegy végzett határőr tett ünnepélyes esküt.
Az érettségire épülő képzést nyújtó Soproni Rendészeti Szakközépiskola negyvenegy végzett határőre és hetvenkilenc rendőre tett ünnepélyes esküt a Petőfi téren elöljáróik, továbbá a Belügyminisztérium és a régió határőr-igazgatóságainak, rendőr-főkapitányságainak vezető személyiségei előtt.
Az intézmény történetében először avattak rendőröket, s arra sem volt példa eddig, hogy a díszegyenruhába öltözött végzős hallgatók – a Soproni Városi Fúvószenekar közreműködésével – díszmenetben vonuljanak a laktanyából az ünnepség helyszínére.

A szónok Pál Tibor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára volt, aki a rendvédelmi szervezetek munkája társadalmi megbecsüléséért szállt síkra, hangsúlyozván: minden tiszteletet megérdemel az, aki saját életét sem kímélve szolgálja a hétköznapok embereit. Kalmár István alpolgármester az önkormányzat nevében csapatzászlót adományozott az intézménynek, amelyet Szarvas János ezredes, a szakközépiskola igazgatója vett át. A csapatzászlót megáldották az egyházak képviselői.
A Győri Rendőrkapitányságon teljesít majd szolgálatot a csornai Galambos Zsolt.

– A családból én leszek az első hivatásos egyenruhás – mondta az őrmester. – Tinédzserkorom óta vonzott a rendőri pálya, általános iskola után a győri Bercsényi-gimnáziumba mentem, ahol rendőr–közbiztonság szakon végeztem. Innen egyenes út vezetett Sopronba. Kiváló tanároktól sajátítottuk el az elméleti és gyakorlati ismereteket. Júliustól már a győri kapitányság közrendvédelmi osztályán dolgozom.

Kiss Róbert (Darnózseli) szintén Győrben járt gimnáziumba, mielőtt a soproni intézmény hallgatója lett: – Változatosnak, izgalmasnak és mindenekfölött hasznosnak tartom a rendőri munkát, ezért jelentkeztem a rendészeti szakközépiskolába, ahol a két év alatt igazi közösséggé kovácsolódtunk, sok barátra tettem szert. Prmesterként a mosonmagyaróvári rendőrkapitányságon lépek majd szolgálatba. A bűnügyi osztályon szeretnék leginkább dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűségkút, a hazaszeretet emlékműve

Az elmúlt hetek vitái sem tudták megakadályozni, hogy a soproniak méltóságteljesen ünnepeljenek, s… Tovább olvasom