Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Esélyek – nem csak beszélnek róla

Sopron - Speciális tanösvényeket alakítottak ki a vakok és gyengénlátók számára az egyetem botanikus kertjében. Az esélyegyenlőség napján, szerdán birtokba vették az akadálymentesített kertet.
A Nyugat-magyarországi Egyetem együttműködési megállapodást kötött a vakok és gyengénlátók megyei egyesületével. Ebben az NYME vezetése vállalta, hogy a botanikus kertben speciális tanösvényt alakít ki, ahol biztosítja az információkhoz való hozzáférést a fogyatékossággal élők számára. A beruházás 10,5 millió forintba került.

– A munkákat Kegyes-Brassai Orsolya rehabilitációs szakmérnök útmutatásai is segítették – mondta Ezerné Lóth Annamária kertészmérnök-tanár, az ötletgazda, aki a fővárosi Vakok kertje nyomán vetette fel, az egyetem parkjában is készítsenek a fogyatékossággal élők számára kirándulóhelyet. – Kétezer méteres útvonalon a sérülésmentes aszfaltozott felület szélét redőkkel láttuk el. A barázdák feladata, hogy segítsék a tájékozódást. Több helyen biztosítunk útvonal-választási lehetőséget. A séta során dombornyomott táblák hívják fel a figyelmet az érdekességekre: egy nagyméretű általános információkkal szolgál, míg húsz kisebb a növényekről ad tájékoztatást.

A vakok és gyengénlátók tegnap délután már birtokba vették a számukra kialakított tanösvényt. Fotó: Magasi Dávid
A vakok és gyengénlátók tegnap délután már birtokba vették a számukra kialakított tanösvényt. Fotó: Magasi Dávid

De nem csak ennyiből állt az esélyegyenlőség napja Sopronban. A támogatószolgálat tegnap délelőtt a Hotel Pannoniában szervezett fórumot, ahol a különböző sérüléssel élők a városvezetés és a hivatalok képviselői előtt mondhatták el kéréseiket, problémáikat. Délután a gyakorlatban is bemutathatták a hétköznapinak látszó, ám számukra létfontosságú gondokat...

Olvasóink írták

  • 1. psanyi 2009. május 08. 21:01
    „Örvendetes, hogy ilyen dolgokra is figyelnek, de azért megjegyzem, hogy az a 3 fényes, fehér, szinte vakító csík ott a botanikus kertben eléggé illúzióromboló. Először azt hittem, a parkolás miatt valami záróvonal féle, de én úgy érzem ettől függetlenül, hogy a szép zöldben azok a fehér csíkok nagyon, de nagyon csúnyák. Kellett volna léteznie más megoldásnak is, amivel mindenki jól jár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A használt autó olyan, mint a zsákbamacska

Sopron - „Nincs pénzem szakértőre, ügyvédre. Különbözeti díjat is fizetnék, csak biztonságos… Tovább olvasom