Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Érvek és ellenérvek a fejlesztésről

Kránitz László, az MSZP helyi elnöke szerint a soproni alpolgármester nem jól képviselte a város érdekeit a Regionális Fejlesztési Tanácsban. Ezt azonban határozottan visszautasította Simon István, mondván, a projekteket megfelelő szintre eljuttatták.
– A 2002 és 2006 között tevékenykedő soproni szocialista városvezetés tavaly novemberben kérte először a fideszes városvezetést, hogy működjön együtt és egyeztessen azokban a város szempontjából fontos projektekben, melyeket a Regionális Fejlesztési Tanácsban és a kormány előtt képviselni kell – mondta Kránitz László. – Ezzel a lehetőséggel sem akkor, sem azóta nem éltek. Döbbenten olvastam azt a jegyzőkönyvet, amelyet a Regionális Fejlesztési Tanács június eleji üléséről kaptam. Ezen az ülésen Simon István alpolgármester képviselte Sopront, aki a jegyzőkönyv tanúsága szerint nem megfelelően képviselte a város érdekeit. Óriási összegű források állnak rendelkezésre, melyekre a városvezetés nem adott be pályázatokat, vagy rossz helyre adta be ezeket. Ezzel valóban súlyos, akár milliárdos károkat okoz Sopronnak. Felkérem a városvezetést, hogy mielőbb pótolja a hiányosságait és a fejlesztési tanács ülésein maga a polgármester képviselje Sopront úgy, ahogy azt a többi megyei jogú város polgármestere is teszi. Az MSZP felelősséget érez Sopronért, ezért ismételten kéri a városvezetéstől, egyeztessenek, működjenek együtt azokban az ügyekben, melyek Sopron érdekében a fejlesztési tanácshoz és a kormányhoz kötődnek.  
Simon István alpolgármester másképp látja a kialakult helyzetet.

– Határozottan visszautasítom azt az állítást, hogy nem megfelelően képviseltem Sopron érdekeit a Regionális Fejlesztési Tanácsban. A város érdekeit nem megfelelően Kránitz László képviselte az elmúlt négy évben, amelyről a választók mondtak ítéletet, hiszen nem őt választották meg képviselőnek. A felvetés nem személyeskedő részét illetően az a véleményem, hogy  mivel megfelelő mennyiségű finanszírozás nem áll rendelkezésre, ezért a szocialisták kampányszerűen azt terjesztik, hogy rengeteg pénz van, de a fideszes önkormányzatok rossz és hanyag pályázataikkal nem tudják megszerezni a forrásokat. Tudni kell, a Regionális Fejlesztési Tanács nem dönt támogatási pénzekről, hanem javaslattevő. A támogatásokról   várhatóan július végén dönt a kormány. A soproni városvezetés a projekteket a  döntéshozatal megfelelő szintjére eljuttatta. Most a kormányon és Kránitz Lászlón van a sor. Örömmel vennék a soproniak, ha a szocialista képviselő kormányzati politikai befolyása valóban eredményes lenne.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a végzős óvoda- és szociálpedagógusokat is

Óvoda- és szociálpedagógusokat, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozókat avattak tegnap a… Tovább olvasom