Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Értékes, de üres épületek

Az ingatlankezelő és a városüzemeltetési kft. elköltözése óta üresen áll a Magyar utcában két épület. A városvezetés nem akarja értékesíteni az értékes ingatlant, de a hasznosításáról gondoskodniuk kell.
Amióta a Verő utcai inkubátorházba költözött a városüzemeltetési és az ingatlankezelési kft., üresen állnak az irodák a Magyar utcai két épülettömbben. Csupán a hátsó műhelyekben folyik még a munka. A Sopron Holding kezelésében lévő ingatlant az előző városvezetés értékesíteni próbálta, de eredménytelenül zárult az erre kiírt pályázat. Eddig a bérbeadás sem járt sikerrel. Simon István alpolgármestert arról kérdeztük, mik a terveik az értékes ingatlanokkal.

– Dolgozunk az épületek hasznosításán, vannak rövid és hosszú távú terveink – árulta el az alpolgármester. – Nem tervezzük az értékesítésüket, mert véleményünk szerint az irodaházak és a hozzájuk tartozó telkek nagy értéket képviselnek. Egyelőre nem körvonalazódott még, hogy hosszú távon milyen funkciót láthat el az ingatlan, de nagy lehetőségek rejlenek benne, itt akár intézményeket is létre lehetne hozni. Tömbrehabilitációban gondolkodunk.

Az alpolgármester elmondta, az épületek rövid távú hasznosítása van egyelőre napirenden. Elképzelhető, hogy ide költöztetik a városházáról a szociális, az Új utcából pedig a gyámügyi hivatalt. Dr. Dobos József jegyző ezzel kapcsolatban a Kisalföldnek elmondta, az egyik épületet már meg is tekintették, nagyságrendileg meg is felelne a feladatnak. Kérdés azonban, hogy mennyi pénzből lehetne a szükséges átalakításokat elvégezni. A két hivatal költözése ugyanakkor indokolt, mivel nagy ügyfélforgalmat bonyolító irodákról van szó, jelenlegi helyükön azonban szinte lehetetlen megoldani az akadálymentesítést. Felmerült az is, hogy a szociális és gyámügyi hivatal az ugyancsak önkormányzati tulajdonú Új utca 12. szám alatti épületbe költözik. A lényeg – hangsúlyozta dr. Dobos József –, hogy az idősek és mozgássérültek által is gyakran felkeresett irodák könnyen megközelíthetők legyenek, és mindenki számára gond nélkül elérhetőkké váljanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repednek a falak a Petőfi téren

Sopronban a Petőfi téri épületek megsínylik a mélygarázs építését: a napokban újabb repedések keletkeztek a színház épületén, a Liszt-központ tér felé eső alagsori helyiségeiben, sőt, az egyik közeli vendéglátóegység járólapjai is megsérültek. A beruházás műszaki vezetője szerint nincs ok az aggodalomra, nem tartóelemek repedéseiről van szó. Tovább olvasom