Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Értékelt a katasztrófavédelem - Kevesebb műszaki mentés Sopronban

A szén-monoxid mérgezések megelőzése, valamint a szabadtéri tűzesetek visszaszorítása lesz az idei év kiemelt célkitűzése a soproni katasztrófavédelmi kirendeltségen.

Évértékelőt tartottak szerdán a soproni katasztrófavédelmi kirendeltségen.

- A parancsnokság magas színvonalon végzi a munkáját, ezt bizonyítják a pozitív lakossági visszajelzések - kezdte Molnár Sándor alezredes, a kirendeltség vezetője, majd rátért 2014. főbb eseményeinek részletezésére.

Megalakult a Lövér Járási Mentőcsoport, valamint a polgári védelmi ellenőrzések során a járás összes településre eljutottak, illetve megtartották a szükséges képzéseket. A létesítményi-, önkéntes tűzoltókkal megújították az együttműködési megállapodást. Tizenegy egyesület adott esetben részt vehet a beavatkozásoknál.

A hatósági feladatokkal kapcsolatban meg kell említeni, hogy jelen pillanatban is három nagyberuházás történik a térségben, amely kiemelt odafigyelést igényel. Ilyen a fertődi kastély és a barlangszínház felújítása, és az Aréna bővítése. Azt, hogy mekkora munkát végeznek, az is jelzi, hogy tavaly tízezer ügyirat érkezett.

- Az elmúlt évben négyszáz riasztás érkezett a kirendeltségre - folytatta Molnár Sándor.

- Az elmúlt négy évi adatok alapján az állapítható meg, hogy összességében kevesebb esemény történt. Három jelentős eset volt 2014-ben. Ilyen volt az egyházasfalui pulykatelep tüze, egy kétszintes családi ház, és egy gerendaház is égett. Mivel Sopron fontos vasúti csomópont, ezért a GYSEV rendezőjében is rendszeresen ellenőrzik a veszélyes anyagokat szállító szerelvényeket.

Mint megtudtuk, az idei év kiemelt célkitűzése a szén-monoxid mérgezések megelőzése, valamint a szabadtéri tűzesetek visszaszorítása lesz. Tavaly CO mérgezés miatt haláleset nem történt, szabadtéri tűzből 59 volt.

A lakossággal is keresik a kapcsolatot. Ennek jegyében külön sátorral voltak jelen a VOLT fesztiválon, illetve tartanak nyílt napot a kirendeltségen. Mind többen töltik itt a közösségi munkát, és például az egyetemi gyakorlatot.

Az értékelő után, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Tölli Katalin méltatta a jó kapcsolatot és a szakmai segítséget, amelyet a katasztrófavédelemtől kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetem is partner

A Nyugat-magyarországi Egyetem Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézetével is partnerségi… Tovább olvasom