Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Erőszakoskodott a fiú a lánnyal, elítélték

Erőszakos közösülés bűntettében, garázdaság és testi sértés vétségében találta bűnösnek dr. Szabó Magdolna soproni bíró azt a 23 éves fiatalembert, akinek története romantikusan kezdődött, de annál dicstelenebbül végződött.

A furcsa, s végül büntetőperbe torkollott história még 2004-ben kezdődött, az egyik Sopron környéki nevelési központban. Ott lakott a most vádlottá és elítéltté vált fiú, s a lány is, a későbbi sértett. Ismeretségük idővel párkapcsolattá alakult. (A lány teherbe is esett, a babát azonban elvetette.) A fiatalembernek azonban 2008 nyarán el kellett hagynia az intézményt, mivel befejezte szakmunkás-tanulmányait. Hogy a lány közelében maradhasson, egy ideig az intézmény melletti erdőben lakott sátorban, míg kedvese folyamatosan látogatta és élelmet is vitt neki.

Mint kiderült, e romantikusnak tűnő elemek ellenére is egyre inkább kiütközött a fiú agresszivitása. A lányt a párkapcsolatuk alatt többször megpofozta, sőt, előfordult, hogy meg is rugdalta.

Ennek dacára a lány mégsem szakított barátjával, sőt, 2009-ben rendszeresen kiszökött az iskolából, hogy vele találkozhasson. Ez idő alatt a csövesek életét élték: kéregettek, kukáztak, az éjszakákat pedig egy romos épületben töltötték.

Ezen a „szálláshelyen" történt az erőszak is: a fiatalember az ágyra lökte a sértettet, majd közölte, szexuális kapcsolatot akar létesíteni vele. A lány többször is kijelentette, nincs kedve hozzá. A fiú mit sem törődött az elutasító szavakkal, erőszakkal levetkőztette. A sértett mindeközben próbálta magát távol tartani a fiútól, kapálózott lábaival és kezeivel, a vádlott azonban erősebbnek bizonyult nála és aktusra kényszerítette. Az esetet követően – feltételezhetően annak következményeként – a lány újból teherbe esett, ám ezt a gyermeket is elvetette.

A kapcsolatuk ekkor már igen megromlott: nyilvános helyeken pofozta fel a fiú a lányt, mivel nem akart neki koldulni, illetve felvetette, visszamegy a nevelési-oktatási központba. Megtörtént, hogy a fiatal azért verte meg „kedvesét" nadrágszíjával, mivel a tavaszi szünetben a szüleihez akart utazni. Az igazságügyi pszichiáter szakértői véleménye szerint a vádlott személyiségzavarban szenved.

Dr. Szabó Magdolna bíró az eddig büntetlen előéletű vádlottat két év – négy évre felfüggesztett – börtönnel sújtotta. Az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

 • 7. miracle 2011. november 03. 19:05
  „RReni
  Itt is bizonyára eltűnt a felperes (mai hír):
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/betondarabbal_dobta_fejbe_szomszedjat/2248070/
  Mást nem tudok elképzelni a 2 és fél éves nyammogásra.
  Szóval ennek az üzenete is kb az, ha fejbe dobnak valahol és perelsz, akkor 30 hónapig járhatsz a bíróságra.”
 • 6. miracle 2011. november 03. 17:11
  „RReni
  És? Akkor ejteni kell az ügyet és kész. Ha 50 év múlva kerül elő Hawaii-ról, akkor folytatja a tárgyalást a bíró unokája?
  Mindenesetre ezek szerint elég sok felperes válik köddé, mert a legegyszerűbb tyúkperek is évekig tartanak, nem csak ez.”
 • 5. RReni 2011. november 03. 11:45
  „miracle
  Tájékoztatni szeretnélek, hogy egy ügy nem csak azért húzódik el, mert a bíróság minden kis apró körülményt figyelembe vesz, hanem talán az is közrejátszik, hogy aki jelen esetben a sértett volt, aki feljelentést tett ugye az eltűnt, köddé vált, nem akar megjelenni! Jelen esetben a bíróság nem tehet arról, hogy az ügy elhúzódik, hogy mások megnehezítik az eljárás gyors lefolyását nem? és hogy a nyomozó hatóság is olyan hamar elfog mindenkit!
  Nekem ez a véleményem....”
 • 4. miracle 2011. november 02. 21:54
  „2004.
  Gondolom azért tartott ilyen sokáig, mert bizonyára jól körüljárták ezt a hihetetlen bonyolult ügyet, melynek komplexitása egy 113 legalább gazdasági társaságot érintő 600 résztvevős szövevényes, országhatárokon átnyúló üggyel mérhető csak össze. Nyilván így 7 év távlatából is mindenki kristálytisztán emlékszik mindenre.
  Gratulálok a bíróságnak, jó reklámja ez annak, hogy mire számíthat egy mezei halandó, ha esetleg azon gondolkozik, hogyha megverik az utcán, vagy ha becsapják valahol 50 ezer Ft-tal, akkor perelni merészel az igazáért.”
 • 3. bali00004 2011. november 02. 18:34
  „Béláim! :-)
  igazad van!”
 • 2. Szólásszabadságvan??? 2011. november 02. 17:44
  „Kasztrálás Béláim, kasztrálás!
  Ez az igazi megoldás, s a magyarok legalább nyugodtan alhatnak.”
 • 1. Csetneky 2011. november 02. 11:37
  „"Dr. Szabó Magdolna bíró az eddig büntetlen előéletű vádlottat két év - négy évre felfüggesztett - börtönnel sújtotta. Az ítélet jogerős.
  A fiú mit sem törődött az elutasító szavakkal, erőszakkal levetkőztette."

  Kit? Már megint mi ez az értelmetlen ostobaság?

  Egyébként érdemes az ilyennek felfüggesztettet adni, legalább még néhány normális lányt is elintézhet, mire bekerül a sittre. A dolog egyetlen pozitívuma, hogy legalább nem szaporodtak. Eddig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tisztul a Rák patak medre Sopronban

Az Erzsébet kertben, a Besenyő utca körül, és a Fenyő téren is ˝korrekt lett˝ a patak medre. Tovább olvasom