Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Erős emberek versenye

Négy csapat részvételével erős emberek versenyét rendeztek a soproni MKB Aréna Sopronban.
Az egykori legerősebb ember, Fekete László szervezésében, négy csapat részvételével „Európa-bajnokságot" rendeztek a soproni MKB Aréna Sopronban a hétvégén. A pálmát a szlovén csapat érdemelte ki.

Az elmúlt hétvégén sokan zarándokoltak ki a soproni arénába, hogy szemtanúi lehessenek erős emberek látványos viadalának. A legendás erejű sokszoros bajnok – közte világbajnok – Fekete László szervezésében Szlovénia, Magyarország, Szlovákia és egy vegyes összetételű csapat négy-négy tagja kápráztatta el a közönséget izmai erejével.

Első versenyszámként tíz, egyenként 110-200 kilogrammos súlyú golyót kellett több mint egy méter magas emelvényre rakni. Ugyancsak megizzasztotta napjaink Herkuleseit a gázpalackok szállítása, miként a 300 kilogrammos „szánkóhúzás" is. A nagyméretű gumiabroncs forgatása szintén próbára tette a versenyzők erejét és ügyességét, miként a száz-száz kilós aktatáska cipelése sem pusztán nyers erőt, sokkal inkább koncentrációt és kitartást igényelt. A megmérettetést a „lépcsős feladat" zárta hét, egyre nehezebb súly emelésével.
A versenyt végül a szlovének nyerték a magyar és a szlovák csapat előtt. Utolsó helyen a vegyes csapat végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több érdeklődőt vártak

Véget ért a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár által rendezett őszi könyvtári hét. Tovább olvasom