Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Erkélybaleset a Jerevánon

A soproni Jereván városrészben gyorsan terjedt a hír, tegnap délelőtt az egyik földszinti erkélyről a járdára zuhant egy idős hölgy. Szerencséjének köszönhetően csuklótörésekkel megúszta a több mint kétméteres esést.

Az ügyben a legmegdöbbentőbb, hogy az elrozsdásodott erkélykeret miatt lazult ki a zöld mellvédüveg, amellyel együtt az asszony is lezuhant. Elgondolkodtató, mi lett volna, ha a negyedik emeleten esik ki a keretéből az üveg, hiszen a Makó utcai lakások erkélyeit két évtizeddel ezelőtt, ugyanabból az anyagból, ugyanabban a minőségben készítették a kivitelezők. Még szívszorongatóbb, ha arra gondolunk, hogy sok kisgyermek játszik önfeledten ezeken a zártnak hitt erkélyeken.
Délelőtt tíz órakor többen is felkapták a fejüket a Jereván lakótelep Makó utcai részén, amikor szirénázva megérkeztek a mentők.

Mint kiderült, az 1. szám alatti földszinti lakás erkélyéről esett le egy idős hölgy, Kiss Imréné, aki néhány perccel azelőtt az erkélyen üldögélt egy sámlin, majd egy óvatlan pillanatban hátrabillent és vállával nekiesett a mellvédüvegnek, amely kiszakadt keretéből és az asszonnyal együtt a járdára zuhant. A kisgyermekes édesanya, Veres Mónika szemtanúja volt az esetnek, látta amikor a szerencsétlenül járt aszszonynak a közeli szemetesautó vezetője próbál segíteni. – Bárkivel megtörténhetett volna ez az eset, akár a negyedik emeletről is lepotytyanhatott volna valaki, de élve nem úszta volna meg. Mostantól fogva rá kell döbbennünk, hogy az erkélyeken állandó életveszélyben lehetünk – mondta a fiatal nő.
Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezető-igazgatója az üggyel kapcsolatban kifejtette, hogy a húsz évvel ezelőtt megépített erkélyek legalább öt évente karbantartásra szorulnak. Mindamellett a saját tulajdonban lévő lakások állapotáért a lakók felelnek, kivéve a külső munkálatokat, amelyeknek megszervezésében már a közös képviselőnek is illik részt vállalnia.
Időközben hírt kaptunk a soproni Erzsébet-kórház baleseti sebészetéről, a sérült asszony állapota javult, egy héten belül elhagyhatja az osztályt. Dr. Kósa Jenő osztályvezető főorvos elmondása szerint mindkét karján a csuklója eltört, fején és bal térdén zúzódásokat szenvedett. A hírt megerősítette az asszony fia, ifjabb Kiss Imre is, aki éppen édesanyja látogatására készült, amikor megkerestük. A szerencsétlen baleset a lépcsőháziaknak és a környék lakóinak is figyelmeztető jel lehet. Tenni kell valamit közös biztonságuk érdekében...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalják az erdőgondozást

Egyedülálló javaslatot terjesztett a soproni önkormányzat elé a Castanea Környezetvédő Egyesület.… Tovább olvasom