Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Érj haza biztonságban - Fény- és félsorompót telepít a GYSEV

Újabb, 2 milliárd 325 millió forint összköltségű, célzottan a közlekedésbiztonságot javító fejlesztések indulnak a GYSEV hálózatán.
  
A GYSEV Zrt. vasúti útátjáróiról végzett előzetes szakértői felmérések alapján a jelenleg még biztosítatlan átjárók közül hét helyszínen telepítenek fénysorompót. Az optikáik LED fényforrásokra cserélésével jelentősen javul a fénysorompók észlelhetősége a vasúttársaság hálózatán. Szintén a projekt részeként 11 helyszínen a fél úttestet lezáró csapórudakkal egészítik ki a fénysorompókat.

Tovább javul a vasúti közlekedés biztonsága a GYSEV Zrt. hálózatán
Tovább javul a vasúti közlekedés biztonsága a GYSEV Zrt. hálózatán


A vasúti forgalom zavartatása sok esetben az állomási biztosítóberendezések áramellátó rendszerének hibájából következik be. Éppen ezért a projekt során az elavult áramellátó eszközöket 10 helyszínen újakra cserélik a szakemberek, további 6 helyszínen pedig a meglévő rendszereket bővíti a vasúttársaság. Az új rendszerek üzembe helyezésével a vasúti forgalom lebonyolításában jelentős szerepet játszó berendezések még megbízhatóbban állnak majd rendelkezésre.

A teljes egészében fejlesztési támogatásból megvalósuló közlekedésbiztonsági projekt kivitelezési munkálatai a tavaly novemberben aláírt támogatási szerződések alapján már megkezdődtek. A teljes beruházás 2015 augusztusában fejeződik be.

Kövesdi Szilárd
Kövesdi Szilárd


- A GYSEV Zrt. 2014 őszén zárhatta le közlekedésbiztonsági fejlesztési projektje első részét. Akkor 770 millió forintból fejleszthettünk, most viszont több mint 2,3 milliárd forint áll rendelkezésünkre. Örömmel folytatjuk a fejlesztéseket, hiszen vasúttársaságunk számára továbbra is kiemelt jelentőségű a közlekedésbiztonság folyamatos javítása – mondta a nyitórendezvényen Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. Az első ütemben korszerűsített átjárókban 2013 óta nem történt halálos baleset.

Becsey Zsolt
Becsey Zsolt


A tavaly nyáron elfogadott Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia a kiemelt hasznosságú fejlesztési eszközök közé sorolja a vasúthálózat közlekedésbiztonsági fejlesztését. A fejlesztési tárca a vasúttársaságokkal együttműködve 2012 és 2017 között több mint 33 milliárd forintból javítja a hazai vonatközlekedés biztonságát – fejtette ki Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem létező alaptíványnak csaltak ki pénzt Sopronban, Győrben és Kapuváron - videó

Mindenütt találtak olyanokat, akitől sikerült kisebb-nagyobb összeget kicsalniuk. Volt, aki csak 100… Tovább olvasom