Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Eredményes volt a GySEV

2004-ben eredményes évet zárt a GySEV, s úgy tűnik, ez a tendencia egyelőre az idei évben is folytatódik.

A GySEV Rt. idei első öt hónapos tevékenységéről, valamint a vasúttársaság jövőképéről is szó esett a Hotel Sopronban rendezett vasutasnapi ünnepségen, amelyen kitüntetéseket is átadtak.

Hazánk uniós tagsága után az eddigieknél is fontosabbá vált, hogy a GySEV Rt. kiszámítható jogi háttérrel végezheti munkáját: az Osztrák Államszövetség döntése lehetővé tette, hogy további tizenöt évvel meghosszabbítsák a cég 2007 végéig szóló koncesszióját – hangzott el a Hotel Sopronban tartott központi vasutasnapi ünnepségen. A részvénytársaság vezérkara sajtótájékoztatón jelentette be: 2004-ben eredményes évet zárt a GySEV,  s ez a tendencia – az árufuvarozási teljesítmények növekedésének, illetve a hatékony költséggazdálkodásnak köszönhetően – 2005 első öt hónapjában is folytatódott. Szabó András, az rt. elnöke kifejtette: a társaság nagy jelentőségű döntése volt, hogy a GySEV székhelyét a fővárosból Sopronba helyezték át. Megszüntették a cégen belüli párhuzamos tevékenységet, és az ésszerű létszámgazdálkodás is hozzájárult a sikerhez. „Kereskedő vasútként legfontosabb célkitűzésünk, hogy fuvarozási és logisztikai feladatainkat magas színvonalon, rugalmasan, a megrendelői igények szerint lássuk el. A szükséges fejlesztések is ennek megfelelően valósulnak meg" – hangsúlyozta az rt. elnöke.

A vasutasnapi ünnepség vendége volt Horváth Zsolt Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, aki elmondta: terveik szerint 2006. január elsején lép életbe az új vasúti törvény. Ez a korábbi, 1993-ban alkotott törvény óta végbement változásokat is maximális figyelembe veszi.

A vasutasnap alkalmából a GySEV Rt. szakmai programot is összeállított az országos és helyi sajtó munkatársai számára. A vontatási főnökség vezetője, Haragovics József a mozdonyokról és azok karbantartásáról; Weinberger Károly, a műszaki osztály főmunkatársa a nagycenki pályaív-korrekció építéséről, míg Ács Kálmán raktárvezető az új, korszerű épületben zajló bérraktározásról számolt be a média képviselőinek.

Miniszteri és és elnöki dicséretek

A GySEV Rt. központi vasutasnapi ünnepségén Váradi Zoltán kocsigazdálkodási főelőadó „A Közlekedésért" érdemérem miniszteri kitüntetésben részesült. Miniszteri elismerést vehetett át Nyéki Károly, a távközlési és biztosítóberendezési főnökség szolgálatvezetője és Egresits Endre soproni állomásfőnök-helyettes. Az rt. elnöki dicséretében Barabás Ignácné, Horváth Ferencné, Domonkos Miklós és Molnár Balázs részesült. A „GySEV Rt. szolgálatáért" kitüntetés arany fokozatát dr. Krisch Róbertné és Poór Zoltán, ezüst fokozatát Juhász Tiborné, Karsa Zoltánné és Kőrösi Ferenc kapta. Vezérigazgatói és vezérigazgató-helyettesi dicséretben húsz dolgozó részesült.

Folytatódó tendencia

A részvénytársaság vezérkara sajtótájékoztatón jelentette be: 2004-ben eredményes évet zárt a GySEV,  s ez a tendencia – az árufuvarozási teljesítmények növekedésének, illetve a hatékony költséggazdálkodásnak köszönhetően – 2005 első öt hónapjában is folytatódott. Szabó András, az rt. elnöke kifejtette: a társaság nagy jelentőségű döntése volt, hogy a GySEV székhelyét a fővárosból Sopronba helyezték át. Megszüntették a cégen belüli párhuzamos tevékenységet, és az ésszerű létszámgazdálkodás is hozzájárult a sikerhez. „Kereskedő vasútként legfontosabb célkitűzésünk, hogy fuvarozási és logisztikai feladatainkat magas színvonalon, rugalmasan, a megrendelői igények szerint lássuk el. A szükséges fejlesztések is ennek megfelelően valósulnak meg" – hangsúlyozta az rt. elnöke.

Új vasúti törvény

A vasutasnapi ünnepség vendége volt Horváth Zsolt Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, aki elmondta: terveik szerint 2006. január elsején lép életbe az új vasúti törvény. Ez a korábbi, 1993-ban alkotott törvény óta végbement változásokat is maximálisan figyelembe veszi.
A vasutasnap alkalmából a GySEV Rt. szakmai programot is összeállított az országos és helyi sajtó munkatársai számára. A vontatási főnökség vezetője, Haragovics József a mozdonyokról és azok karbantartásáról; Weinberger Károly, a műszaki osztály főmunkatársa a nagycenki pályaív-korrekció építéséről, míg Ács Kálmán raktárvezető az új, korszerű épületben zajló bérraktározásról számolt be a média képviselőinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrekkel dübörög a VOLT

A VOLT nulladik napján, szerdán már kora délután emelkedett volt a hangulat a Lövér kemping előtt. Sokan kettőtől várakoztak az öt órakor nyíló kapuk előtt. A megasztárok emlékezetes koncertje nyitotta a 13. VOLT-ot. Legtöbben négynapos bérletet vesznek. A megasztárok nyitókoncertje úgy tűnik, mindenkit érdekelt, erre a családok is kíváncsiak voltak. Tovább olvasom