Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Eredményes évet zárt 2009-ben a GYSEV

Elfogadták a GYSEV 2009-es beszámolóját a társaság keddi éves rendes közgyűlésén a részvényesek.

Rugalmasságának köszönhetően vállalatunk a gazdaságilag igazi kihívásnak tekinthető 2009-es évben 4,9 millió tonna árut, és 4,6 millió embert jutatott el úti céljához - olvasható a GYSEV keddi éves rendes közgyűlésén jóváhagyott 2009. évi beszámolójában.

A vállalat 2009-ben valamivel több mint 1 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el, többek között azért, mert a vasúttársaság a MÁV Cargo privatizációból kiszállva az Európai Unió elvárásainak megfelelően eladta a legnagyobb magyar vasúti áruszállítóval közösen tulajdonolt cégekben lévő részesedéseit. A magyar-osztrák vállalat árbevétele 26,1 milliárd forint volt.

Az eredményesség záloga, hogy beruházásokkal és fejlesztésekkel készültünk fel a jövőre, ezek jelentős részébe pedig már 2009-ben belekezdtünk - mondta Székely Csaba vezérigazgató. Megéri fejleszteni, amit az is bizonyít, hogy a felújított Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vonalunkon mind többen használják a vasutat munkába és iskolába járáshoz, holott globálisan csökken az utazási kedv - vélekedett Székely Csaba. A vezérigazgató kiemelte: 2009 őszén a kivitelezési szakaszba lépett Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal modernizációja.

Ez Magyarország első olyan vasúti közlekedésfejlesztési nagyprojektje, amelyet a 2007-2013 közötti időszakban támogatásáról biztosított az Európai Unió. További elismerés, egyúttal hatalmas felelősség, hogy a közel 50 milliárd forintos, az EU által 2009 nyarán jóváhagyott modernizációs program költségeinek 85 százalékát Brüsszel állja - hívta fel a figyelmet a vezérigazgató.

A rekonstrukció első ütemében 22 kilométeren új pályát építünk, megkezdtük a megállóhelyek átépítését. A beruházást pedig idén is folytatjuk, villamosítjuk a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vasútvonalat, korszerű biztosítóberendezést telepítünk a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon, 4 új villamos-motorvonatot vásárolunk, és Sopronban egy közúti alul-, Szombathelyen pedig egy felüljárót építünk - mondta Székely Csaba.

A GYSEV vezérigazgatója hozzátette: a logisztikai tevékenység erősítése érdekében egy új, 6.600 négyzetméteres, komplett informatikai háttérrel és polcrendszerrel felszerelt raktárcsarnokot építenek, amivel 28.000 négyzetméterre bővítik a vállalat raktárkapacitását. A 1,5 milliárd forintos beruházásra a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében kerül sor.

Sopronban Magyarországon elsőként nyitottuk meg Mobilitási Központunkat, kocsiparkunkat, pedig az Ausztriában már bizonyítottan népszerű Schlieren típusokkal fejlesztettük - sorolta a személyszállítást érintő fejlesztéseket Székely Csaba.

Az idei évvel kapcsolatban a vezérigazgató úgy vélekedett, hogy bár elemzők szerint kifelé haladunk a recesszióból, az alagút vége még nem látszik, ezért nehéz évvel számolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herend az Esterházy-kastélyban

A Keszthelyt, Szécsényt, Hédervárt, Budapestet is megjárt herendi porcelángyűjtemény utolsó… Tovább olvasom