Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Eredeti pompáját kapja vissza a csarnok

Sopron - Multifunkcionális csarnokká varázsolják új tulajdonosai a Somfalvi úton álló, évekkel ezelőtt kiégett impozáns épületet, ami a helyi legenda szerint valamikor Ferenc József magánlovardája volt.
Az eredetihez hasonló módon impozáns csarnokká varázsolja új tulajdonosa a Somfalvi úton álló, évek óta üres, műemlék jellegű épületet. A soproni legendárium szerint egykor Ferenc József magánlovardája állt itt, majd tüzérségi lovasság táborhelye volt a hatalmas épület, amely 2003-ban szinte teljesen kiégett. (Akkor a közeli gyertyagyár birtokolta az ingatlant és raktárként funkcionált.

Még elhanyagolt állapotában is impozáns a hatalmas épület, ami a tervek szerint két éven belül megújul. Fotó: Magasi
Még elhanyagolt állapotában is impozáns a hatalmas épület, ami a tervek szerint két éven belül megújul. Fotó: Magasi

A több százmillió forint kárt okozó, hatalmas tüzet gyújtogató okozta, de a szándékosságot nem lehetett a gyanúsítottra bizonyítani.) Azóta üresen, tető nélkül állt a ház.

– Az épületet a Zuma Kft. vásárolta meg és terveink szerint két éven belül helyreállítjuk – tudtuk meg a társaság cégvezetőjétől, Sinkovits Józseftől. Az 1800 négyzetméteres csarnok és a hozzá tartozó 400 négyzetméteres kiszolgálóhelyiség a tervek szerint többfunkciós – és az ígéret szerint nagyon szép – lesz; kiállítások, sportrendezvények, gyűlések megtartására adják majd bérbe. A beruházás mintegy félmilliárd forintjába kerül majd az osztrák érdekeltségű vállalatcsoportnak, amelynek vagyonkezelő cége a Zuma Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságtalan volt a források elosztása

Sopron - Anomáliákat fedeztünk fel az oktatási intézmények forrásainak elosztásánál –… Tovább olvasom