Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Erdésznők találkozója

Az idén a sarródi Kócsagvárban került sor az ország egész területéről érkező erdészek találkozójára, melynek legfőbb érdekességét az adta, hogy az összes résztvevő nő volt.
A szervezők fontosnak tartották, hogy a szakmai beszélgetések mellett szórakozásra is jusson idő.
– Az idei már a nyolcadik a találkozók sorában.

„ Ellensúly"

Az első, amit 1988-ban tartottunk, ellensúlyozni kívánta azt, hogy az „erdészfiúk" mindig mindenhová elmentek, az erdésznők azonban, akiknek a munka mellett az anyai teendőket is el kell látniuk, ritkán találkozhattak szakmabeliekkel – meséli a mostani találkozó szervezője, Roth Matthaea, a Fertő–Hanság Nemzeti Park osztályvezetője.
– Eleinte csak ötvenen-hatvanan voltunk, a mostani találkozóra már százan jöttek el. Vannak visszatérők, de évről évre bővül a társaság fiatalokkal. Megfigyelhető, hogy az erdészek között egyre több a nő – teszi hozzá Matthaea. – Az ilyen összejövetelek programja egyrészt szakmai beszélgetésből áll, másrészt szórakozás.

A hangulat alapja

A jó hangulat alapja az öröm, hogy az asszonyok is kiszakadhatnak a napi taposómalomból. A két nap során a résztvevők alkotásaiból Sopronban, az Erdészeti Múzeumban felállított tárlat megnyitója után hajókirándulásra mentünk, megnéztük a fertőrákosi kőfejtőt, másnap a Hansággal ismerkedett a társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a kulturális tagozat

Nagycenken tegnap megalakult a Fidesz–MPSZ megyei kulturális tagozata. Elnökükké Szarka… Tovább olvasom