Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Erdészek és pedagógusok együtt a gyermekekért

A fák, az erdők szeretetét és fenntartható használatát népszerűsíti az a program, amelyben közel hatvan pedagógus gazdagodott új ismeretekkel Sarródon.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdővagyon-gazdálkodási Intézetének és a Fertő–Hanság Nemzeti Park együttműködésének eredményeként tavaly decemberben indult el az ˝Erdővel, fával a holnapért˝ elnevezésű projekt. Összesen közel száz óvoda és iskola több mint tizenötezer gyermeke vesz részt a környezettudatos szemlélet kialakítását segítő eseménysorozaton. Az EU támogatásával megvalósuló programba jelentkező pedagógusokat korábban Gyulán és Fertőújlakon, ezúttal pedig Sarródon készítették fel a szakemberek. Ezeken a rendezvényeken a résztvevők játékos foglalkozásokon ismerhették meg a sokszínű erdei szolgáltatásokat és használatuk szabályait.

Az ország több részéről érkező pedagógusok később saját intézményeikben adhatják át tapasztalataikat a gyermekeknek.
Az ország több részéről érkező pedagógusok később saját intézményeikben adhatják át tapasztalataikat a gyermekeknek.

A program üzenetei bemutatják, hogy a fák kivágása nem jelenti az erdők halálát, és hogy a fatermékek környezetbarátok, használatuk pedig sokkal kíméletesebb hatással van a környezetre, mint más megoldások.

A játékos feladatok népszerűsítik az erdei kirándulási lehetőségeket, felhívják a figyelmet a tudatos gazdálkodás szerepére, és ösztönzik a környezetbarát viselkedést, mint például a szemetelés és a rongálások elkerülése. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT: fát ültetett az Omega

Várkerületi faültetéssel vette kezdetét az idei VOLT Fesztivál eseménysorozata, ezentúl minden évben… Tovább olvasom