Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Érdemrend a vasút szolgálatáért

Sopron - „A vasút szolgálatáért" érdemrend arany fokozatával tüntették ki Horváth László soproni vasútbiztonsági szakembert. Horváth László hetvenévesen ma is aktív, az Országos Idősügyi Tanácsban a civil szervezetek képviselője.
Horváth László sok évtizedes sikeres tevékenységét érdemrenddel ismerték el.
Horváth László a vasútügy szolgálatában, fejlődésének elősegítésében, érdekeinek előmozdításában kifejtett kimagasló tevékenysége elismeréséül vehette át a vasúti szakma legmagasabb kitüntetését. A szakember 1955 októberétől nyugdíjazásáig, 1997-ig dolgozott a MÁV-nál és a GYSEV-nél. Horváth László – aki 35 éve az Igazságügyi Minisztérium egész ország területére kijelölt igazságügyi vasúti szakértője – a biztonságos vasúti közlekedés gyakorlati és elméleti kérdéseivel, továbbá a veszélyes áruk szállításának katasztrófavédelmével foglalkozott.

Több nagy jelentőségű – és hazánkban bevezetett – újítás is a nevéhez fűződik. Jelenleg a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, s a civil szervezetek képviselője a kormány mellett működő Országos Idősügyi Tanácsban. Napjainkban a Közép-kelet-európai Civil Nyugdíjasok Szövetsége létrehozásán fáradozik.


Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a szennyvízcsatorna

Röjtökmuzsaj–Ebergőc - Mintegy 350 millió forintból elkészült Röjtökmuzsajon és Ebergőcön a… Tovább olvasom