Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Érdemi útfejlesztést sürgetett Firtl Mátyás

Budapest - Érdemben nem tett a kormány semmit a határon átnyúló útfejlesztésben az elmúlt másfél évben, hogy a közlekedés a mai igényeknek megfelelően, használható, műszakilag kiépített utakon, hidakon történhessen – mutatott rá Firtl Mátyás országgyűlési képviselő (Fidesz–
KDNP) parlamenti interpellációjában.

– Mennyire rendezett jogilag az utak, hidak, kerékpárutak építésének a háttere, vannak-e források erre a célra, továbbá mikor készül el az M85-ös út Pereszteg és az országhatár közötti szakasza? A képviselő emlékeztetett, a határhoz vezető utak felújítását lehetővé tévő eddigi módosító indítványait a kormánytöbbség rendre leszavazza, pedig ez nemcsak Sopronnak és környékének megoldatlan gondja, hanem sok száz magyar településnek. A 2007. évi novemberi – e témában benyújtott – interpellációjára nyolcoldalas jelentés született, de a kormány nem sokat tett eddig, amit tesz, azzal pedig késésben van – mutatott rá Firtl Mátyás.

Molnár Csaba válaszában elmondta: 114 felújításra váró utat azonosítottak be mára. Egy nehezen leküzdhető jogi probléma a nemzetközi szerződések megkötése, ami évekbe telik. Hiába van meg a döntés, a terv, a nemzetközi szerződés időigényessé teszi a folyamatot. Elismerte Firtl Mátyás elkötelezettségét az utak kérdésében és elmondta: 2012–13-ig befejeződik az Enese környéki megkezdett munka. Firtl Mátyás nem fogadta el a választ, mert abból nem derült ki, hogy a Pereszteg–Csorna, Pereszteg–országhatár közötti szakasz egyáltalán elkészül-e.

Olvasóink írták

 • 13. Telepathia 2009. március 27. 09:38
  „Kedves Képviselő Úr! A TV toronyba keresnek egy szakembert. Hasznosabb lenne, ha az eredti szakmájába képezné tudását. A Parlamenti felszólalásai nem ütik meg a kereszténydemokratától történő elvárást sem. Középfokú szakképeítését legyen szíves fejlessze, mert az a manapság kevés az országgyűlési munkájához.”
 • 12. creat 2009. március 27. 05:51
  „Arról elfeletkezett nyilatkozni Firtl úr, hogy az európa parlamentben hazánkat mószeroló Szájer haverja még nem tudta elintézni, hogy át is lehessen menni Ausztriába autóval.Eddig Szájer csak egy tizenévesek közt jó heccnek számító táblaleszerelést tud felmutatni ez ügyben. Persze azt is csak a sajtó elött és azonnal visszarakta, mielött jönnek a csendőrök. Lásd pl Fertőrákos. Addig meg minek az út?”
 • 11. jockey 2009. március 26. 22:13
  „istván51!

  Ha Firtl Mátyás továbbra is a "széthízásra" törekszik, egy ellene szavazó biztosan lesz. Sóher Norbert! :)”
 • 10. istván51 2009. március 26. 20:23
  „jockey Én akkor rá szavaztam ! Ma már nem tenném.Ha Firtl úrnak választani kéne Győr és Sopron kőzőtt biztos nem az utobbit választaná.Semmit nem látok hogy tett volnma a városért csakazt látom hogy a széthizásra tőrekszik.Tudom oszdmeg és uralkodj.Balf és Fertőrákos kőzőtti utrol is felszolalt csak azt felejtette el interpelláciojában monda ni hogy a megyei kőzgyülés minek ő az oszlopos tagja már visszaminősitette az utat kerékpár uttá.”
 • 9. jockey 2009. március 26. 11:13
  „Szerintem elsősorban azok kritizálhatják jogosan Firtl Mátyást, akik az országgyúlésbe küldték, magyarán rá szavaztak. Nem hiszem, hogy az előttem hozzászólók között egy ilyen is lenne. Talán a pártbeli emberekkel kellen foglalkozni, elvégre ők vannak kormányon, tehát nekik van lehetőségük inkább a város érdekében érdemben tevékenykedni.”
 • 8. Telepathia 2009. március 26. 07:27
  „Képviselő úr szálljon le a lóról, vegyüljön el az emberek között és legyen szíves azok problémájával foglalkozzon .Tekintettel arra, hogy pénzügyi megélhetési váltság van, pillanatnyilag ne az átgondolatlan útépítésekkel, hanem a sporoni emberek, polgárok váltságból kivezető útat kerese. Szánalmas volt felszólalása a Parlementbe, amikor nem érezte át a pillanatnyi helyzet súlyát, csak a statisztikai felszólalások számát és időtartamát növelte.Sopronban van számos próbléma azzal miért nem foglalkozik, távfűtés, mély garázs stb. Egyenes beszédet várunk az országgyűlési képviselőtől! Nem értelmetlen locsógást.Nem ezért küldték a soproniak a Parlamentbe, hogy a kormábyt szidja minden felszólalásában.”
 • 7. Intel 2009. március 25. 22:50
  „Firtl az az ember aki eddig semmit se tett Sopronért...

  Ha valakinek eszébe jut valami kérem írja meg!”
 • 6. pulci 2009. március 25. 20:09
  „Hát szerintem ez a feladata Firtl-nek, hogy ezzel kapcsolatban nyilatkozzon ami az ő választókerületében történik vagy éppen nem, bár amikor pont 60 mrd. csoportosítanak át közlekedéstől más a területekre akkor nem lehet arra várni hogy most autópályákat építgetnek mindenfelé.
  Én azt utálom a legjobban, hogy miért hitegetik az embereket dátumokkal meg ilyen, olyan autópályákkal, én is azt hittem, hogy majd idén elkezdik azt majd jövőre és így tovább, de ha nincs rá pénz akkor megy az időhúzás hogy majd valamikor lesz de hát van fontosabb is autóútnál...”
 • 5. Virgács1 2009. március 25. 20:06
  „Inkább a távfűtés díjait faragnák le, itt a legdrágább az országban.”
 • 4. TancsKaszabell 2009. március 25. 17:57
  „Firtl úr nyilatkozott?
  Hallottam az interpellációt.Szokatlanul visszafogott,szakszerű és mint fogalmazvány szinte kifogásolhatatlan volt.Majdhogy nem udvarias volt.A válasz is tárgyszerű volt,de hát ugye a pártfegyelem............,nem is fogadta el a választ.Viszont amit ott elmulasztott azt bizony pótolnia kellett.Így a fidesz újabb dicstelen "sikert" kasszírozott a többi közé így utólag! Ezért kezdi a szokásos fideszes locsogással ez a derék pártember.Kifejezetten pimasz,és hazug a nyilatkozatának első mondata!Különösen annak fényében,hogy 1998-2002 között a fidesz kormány milyen teljesítményt mutatott fel ebben a műfajban!
  A cikk ahogy illik tartalmazza a választ is.Abban a 114 felújításra váró utat tartalmazó listában benne van az az út is amelyet ez a derék pártember képviselni próbál.
  Ez a fideszes megközelítés ugye türelmetlen,bizalmatlan, hát olyan mint máskor,"adj Uram Isten de egyszerre".Az sem számított ,hogy a témában megnyilvánuló elkötelezettségét a Miniszter úr elismerte.Meg sem fordul abban az agyban, mely sajátja,hogy lehet egy fontossági sorrend is,és az fontosabb elemeket tartalmazhat,mint egy országhatárhoz vezető sokadik út felújítása.(Csak nem szélesítése?)Nem tudom,de lehetségesnek tartom.
  Mi húzódik meg az elismert elkötelezettség mögött? Kiknek az érdeke ? Erről bővebbet eddig sem mondott a képviselő úr!”
 • 3. joco 2009. március 25. 17:06
  „ja és Ő mit is tett? SEMMIT”
 • 2. Csabazs 2009. március 25. 17:06
  „Én meg a régi, lassan már életveszélyessé váló önkormányzati házak rendbetételét sürgetném!
  De a nincsből nem lehet út sem...”
 • 1. Intel 2009. március 25. 16:51
  „Lassan lehet dolgozni :))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új úton a szomszédba?

Zsira és térsége - Mintegy egymilliárd forintból 12 kilométer hosszú, a településeket elkerülő út… Tovább olvasom