Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Érdemi tárgyalások a rendelők felújításáról

Sopron - Az elmúlt év utolsó harmadában az úgynevezett egészségházügy korbácsolta fel a kedélyeket Sopronban - főleg gyógyszerészkörökben. Lényegi változás még nem történt, az egyeztetések folynak.
Az önkormányzat a Selmeci utcába egy modern egészségházat építtetett volna fel egy fővárosi vállalkozó beruházásában, aki a létesítmény földszintjén gyógyszertárat működtetett volna. Ez a projekt hiúsult meg, amiben nem kis része van annak az ajánlatnak, amit egy őszi lakossági fórumon Várnagyi Gergely gyógyszerész tett az önkormányzatnak.

Azt vállalták, a Szebellédy gyógyszertár a Lenkey utcai rendelőt, a Than Károly gyógyszertár a Táncsics utcai rendelőt újíttatja fel. Cserébe azt kérték, a város garantálja, hogy az orvosok harminc évig az említett rendelőkben működhessenek.

Megkérdeztük az érintetteket, született-e már megállapodás a témában.

- Az önkormányzat december elején keresett meg bennünket a Lenkey utcai rendelő felújításával kapcsolatban. Jelenleg folynak a tárgyalások. A mostani fázisban az elvégzendő feladatok felmérésénél tartunk, költségvetést kell készíteni a munkálatokról, tisztázni kell, milyen anyagi források állnak rendelkezésre. Ezen adatok tükrében születik majd meg a végső döntés - nyilatkozta Várnagyi Gergely, a Szebellédy gyógyszertár résztulajdonosa.

- A napokban volt egy újabb megbeszélés, ami csakúgy, mint az eddigiek, higgadt, tárgyilagos hangnemben zajlott - mondta el a Kisalföldnek Lengyelné dr. Horváth Gyöngyi, a Than Károly gyógyszertár vezetője. - Lassan közelednek az álláspontok, de még hosszú tárgyalássorozat előtt állunk. A Táncsics utcai rendelő felújítása a másikhoz képest egy jóval kisebb volumenű vállalkozás, és állunk elébe. Egyelőre az alapkérdéseket kell tisztázni, többek között lesz-e itt rendelés a jövőben is, illetve azt, milyen elvárásokat támaszt velünk szemben az önkormányzat - tette hozzá a gyógyszerész.

Olvasóink írták

 • 11. fapofa77 2009. január 22. 21:26
  „8- Bagoly., A nyári uborkaszezonban, kutyafuttában született pályázat EREDMÉNYE: a tök-ismeretlen budapesti cég részére kiszolgáltatott, 99 évre szóló bérleti jog magáért beszél. Abból a "buliból" a fidesz-pártkassza kellően részesült volna, higgye el. Jaa, hát így tényleg a városnak egy fillérébe sem került volna a beruházás...most sírjak, vagy röhögjek...Szerintem kettőnk köztül nem én vagyok a propagandista...
  Aztán meg én vagyok az elvtelen, hazug, nyafogó,amnéziás meg egyéb.../Két sorban összeszedett jelzők Bagoly úr szemelvényéből.../
  Már csak azt tessék elárulni, hogyan is járt volna jól Lenke néni a Győri útrol, meg Lajos bácsi a Harkai dombról a 21. századi, sőt 3. évezredi rendelővel a Selmeczi utcában...”
 • 10. joco 2009. január 21. 09:34
  „Bagoly 2009.01.20. 21:10 ha tényleg "olyan " jo volt az a Eü.projekt ,miért is ne szavazták meg a fidesz képviselök sem.?”
 • 9. Telepathia 2009. január 21. 09:17
  „Tisztelt Bagoly!
  Ellen propagandát felesleges csinálni. Meg kell várni amig Várnagy Gergely egy hires soproni család gyógyszerészeként a városért és annak polgáraiért tenni akar. Eddig is rengeteget tárgyalt a városvezetéssel, mert Ö nem csak akarta hanem meg is valósítja a korrekt vállalásait.. Röviden ennyit!”
 • 8. Bagoly 2009. január 20. 21:10
  „Megint nem a tényeket irják ,,fapofa,, és a többiek a városnak egy fillérjébe se került volna a beruházás. Hazudni csúnya dolog, elferditeni, panaszkodni, nyafogni elvtelenül szidni a Város vezetést.
  Mert sok embernek amnéziája van, nem kell visszaélni vele. Egyébként kivácsian várom mi lesz a nagy igéretekből a soproni polgár jól fog e járni? Lesz 21. századi rendelő intézetünk? Nehogy egy nagy lufi legyen és töke nélküli maszatolás.”
 • 7. Telepathia 2009. január 20. 19:23
  „kevves Anca!
  Biztosra veszem, hogy segíteni fognak Sopronak nem csak a gyógyszerészek, hanm az orvosok is akik, a fejlődést és a tisztességes jövőt is képvisleik.A megigért orvosi rendelők felújításban igéetükhöz mérten, áldozatos fizikai és szellemi munkával fognak lelkiismeretük szerint közremúködni. A Városért, a Hazért, Magyarországért!”
 • 6. TancsKaszabell 2009. január 20. 18:05
  „Kedves anca !
  Kedves szavak.Nehogy megsértődjön.Persze a város önkormányzatában nem csak a tősgyökeresek nem bíznak .
  A körülmények folyamatosan változnak,többnyire romlanak.A gyógyszerészek megfontoltabb magatartást tanúsítanak.De ez érthető.Reménykedjünk a sikerben!”
 • 5. anca 2009. január 20. 10:45
  „Ad.4.
  Nem vagyok "tősgyökeres", csak a szívemből, eszemből, saját választásomból lettem soproni. Mégis bízom a gyógyszerészekben. Baj???”
 • 4. Telepathia 2009. január 20. 09:36
  „Várnagy Gergely szavában a tősgyökeres soproniak bíznak. Minnél gyorsabban kellene elkezdeni mindkét
  rendelő felújítását. A valóságból a lehetősége és nem megfordítva szabad következtetnünk.”
 • 3. Csabazs 2009. január 20. 05:36
  „A gyógyszerészekben én is!”
 • 2. anca 2009. január 20. 02:22
  „Én - bizony - bízom a gyógyszerészekben.”
 • 1. fapofa77 2009. január 19. 23:16
  „Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a városatyák, Simonúrral az élen a város pénzét - a mi pénzünket - adták volna a projekthez, ami ellenőrizhetetlen folyamat lett volna / pesti cég, 99 éves bérleti jog meg tudomisénmi?/
  A gyógyszerész vállalkozások viszont a saját pénzüket fektetnék be adott célra, mindenféle PÁRTKASSZÁK kikerülésével. Jogos a kimerítő "környezettanulmány" a részükről.
  A kettő nem ugyanaz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány Bamako! Útnak indult a rali

Budapest - Szombat délelőtt 9 órakor elkezdődött a Budapest-Bamako jótékonysági rali, amelynek… Tovább olvasom