Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Érdeklődők vannak, vevő nincs

Még mindig nincs új tulajdonosa a Hotel Maroninak. A szálloda 9 hónapja nem fogad vendégeket.
Szinte hihetetlen, de üresen áll a Lövér körúton a Hotel Maroni, arra várva, hogy új tulajdonosa legyen, mert a jelenlegi, a Hunguest Hotels Rt. úgy döntött, eladja ezt a szállodáját is.

Tulajdonosi döntés

Kilenc hónappal ezelőtt tulajdonosi döntésre állítottuk le a vendégek fogadását – mondotta Sándor Péter igazgató. – Nyilván abban a reményben, hogy gyorsan új gazdája lesz, de nem így történt. Tény, a városban szükség lenne egy olyan háromcsillagos szállodára, mint amilyen a Maroni lehetne. Szerepét ugyan részben átvette a Hotel Szieszta, de a felmérések szerint növekszik az igény a színvonalas, de nem luxuskategóriájú szállodák iránt.
A kívülálló számára egy kicsit érthetetlen a tulajdonosok döntése, hiszen egy működő szállodát könnyebben lehet értékesíteni, mint egy olyat, amely hónapok óta nem fogad vendégeket. A Kisalföld információja szerint a Hunguest Hotels Rt. 550 millió forintot kér a Hotel Maroniért, amely gyönyörű környezetben, 2,5 hektáron fekszik.

Nehéz értékesíteni

– Tény, hogy tulajdonosi döntés volt a szálloda „leállítása" – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Virga Csaba, az rt. pr- és kommunikációs igazgatója. – Elvben igaz, hogy egy működő hotelt könnyebb értékesíteni, de a cég stratégiája, hogy a kevésbé jövedelmező szállodákat értékesíti, annál is inkább, mert külföldön terjeszkedünk. Montenegróban tízmilliárd forintot fektettünk be, de hasonló nagyságrendű összeget fordítottunk néhány általunk jó befektetésnek ítélt hazai szállodába is. A Maroni egyrészt veszteséget termelt, ráadásul jelentős összeget kellett volna felújítására fordítani. Ezért – és mert a többi befektetéshez tőkére van szükségünk – döntöttünk arról, hogy bezárjuk.

Bizonytalan jövő

Továbbra is bizonytalan tehát a Maroni jövője, annak ellenére, hogy számos lehetséges vevő érdeklődik iránta. Hogy akkor miért nem kelt még el? Ezt a kérdést titokként kezelik, de nem elképzelhetetlen, hogy azért, mert a leendő vásárlóknak hitelt nyújtó bankok nem látnak fantáziát az üzletben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több hazai turista Sopronban

A statisztikák alapján Sopron a régió átlaga felett teljesített, és tartja előkelő dobogós helyét, az ország leglátogatottabb helyei között szerepel. Az említett időszak közel 192.000 vendégéjszakája bizakodásra ad okot. Az év végi mérleg előtt, érdemes egy kis összehasonlítást is tenni: Győrben ez a szám 129.000, Szombathelyen 63.000, Kőszegen pedig 20.000. Tovább olvasom