Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Érdekli az itt-ott babarózsaszín, műemlék villa Sopronban?

Hogy pontosan mennyiért eladó, arra még nem sikerült rájönnünk, ugyanis az ingatlanbazar.hu oldalán két hirdetést is találtunk, amely ugyanazt a XIV. században épült, teljes körűen restaurált műemléket kínálja meglehetősen eltérő összegért. De van egy sejtésünk, hogy a magasabb ár fedi a valóságot.

A 478 nm-es lenyűgöző ingatlan története az 1300-as évekre nyúlik vissza. “Eredetileg gótikus stílusban épült, 1526-ig a házat és a környéket is izraeliták lakták, később a magyar arisztokrácia lakta és különböző főurak rezidenciájaként szolgált. 1748-ban Jakob Kamper és Johann Jakob Eisenkölbl kőművesmesterek barokk stílusban újjáépítették, a palota emeletének boltozatos termeit a XVIII. század második felében Sennyei bárónő mitológiai jeleneteket ábrázoló freskókkal ékesíttette. A XX. században előbb a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat székháza volt az épület, később több lakást alakítottak ki benne. A jelenlegi tulajdonos hároméves munkával kívül-belül megszépíttette a házat, képzőművészek segítségével pedig a freskók is restaurálásra kerültek."


A 13 szobás épület reméljük, még hosszú és izgalmas jövő előtt áll. A kérdés persze, a XXI. században mire és hogyan használható gazdaságosan.

Az érdeklődők a további paraméterekről és képekről itt és itt olvashatnak. Az előbbi linken 300 millióért, utóbbin azonban elvileg 135 millióért kaphatják meg a pazar épületet. Nos, érdemes jól választani ingatlanirodát...

További hasonló hirdetések az ingatlanbazar.hu oldalán!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamarabérlet - Magam keresése

A nemzet nagy színésznője, Jászai Mari leveleiből, naplójából összeállított színpadi játék megidézi… Tovább olvasom