Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Épülő házból loptak gépészeti berendezéseket

Sopron - Majdnem kész házból loptak el ismeretlenek épületgépészeti és más berendezéseket az éjszaka, a kár 650 ezer forint. A rendőrség nyomoz, országos hálózatra gyanakszanak.
– Sopron külső részében építünk családi házat, a befejezés előtt állunk. Nem várt csapás döbbentett le kedd reggel, amikor folytatni szerettük volna a mesteremberekkel a munkát – mesélte történetét a ház tulajdonosa, egy nyugdíjas soproni mérnök. – Kartonlapokat raktam a padlóra, hogy az ne piszkolódjon be, amikor észrevettem, a kartonok nedvesek. Először a plafont vizsgáltam, de beázásnak semmi nyoma nem volt. Akkor láttam, hogy tömítőanyagok hevernek a padlón. A kazánhelyiségbe mentem, s nem hittem a szememnek: valakik elvitték a közel hatszázezer forintért vásárolt gázkazánt és a bojlert. Még szerencse, hogy a gázcsapot elzárták, de a vezetékeket nemes egyszerűséggel elvágták. Aztán nem sokkal később felfedeztem, ellopták a konyhából a gáztűzhelyt is. Az összes kárunk eléri a hatszázötvenezer forintot. Még szerencse, hogy van biztosításunk... Nem vigasz a számunkra, hogy ebben az utcában már előfordult lopás: egy épülő ház nyílászáróit vitték el úgy, hogy azokat este hozták, reggelre már eltűntek...

– Megtartottuk a helyszíni szemlét és megkezdtük a nyomozást – mondta Lőrincz Zoltán őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Az egész országban megszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények, ezért valószínűsítjük, hogy egy olyan hálózatról lehet szó, amelynek tagjai építkezésekre specializálódtak. Ajánljuk is minden építkezőnek, hogy jobban ügyeljen készletére, fokozottan őrizzék értékeiket és értesítsék a rendőrséget, ha gyanús mozgást észlelnek.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb érnek haza velük

Sopron és környéke - Sopronban is megjelentek az alternatív betegszállító vállalkozások. Azt… Tovább olvasom