Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Épülhet a felüljáró

Budapest–Sopron-A kormány szerdán délelőtt 1000 milliárd forint értékű út- és közlekedésfejlesztésről döntött. Sopron 2,616 milliárd forintot kapott a Kőszegi úti felüljáró megépítéséhez.
– Az előzetes jelzéseknek megfelelően Sopron 2,616 milliárd forintot kapott a Kőszegi úti felüljáró megvalósításához – mondta Kóczán Zoltán a kormányülést követően. (Az SZDSZ helyi elnöke a parlamentben várta a döntést, és azonnal tájékoztatta a Kisalföldet.) – Az összeg nagysága azt jelenti, hogy a projekt százszázalékos támogatást kapott, és a pénz egy része még idén lehívható, hogy minél előbb elkezdődhessen a tervezés. Az önkormányzat egy négyvariációs tanulmánytervvel pályázott. Ezek közül a közúti felüljáró megépítése kapott támogatást. Azért ez, mert kedden a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen áttekintettük a várost kettészelő vasút helyzetét is, és abban az esetben, ha megvalósul a vasút föld alá süllyesztése, akkor a nyomvonalán – a felszínen – egy új közutat lehet kialakítani kétszintű közúti csomóponttal, amelynek egyik eleme a felüljáró lesz.

Kóczán Zoltántól megtudtuk, a beruházást nagy valószínűséggel három év alatt kell befejezni. Megépül – 2013-ig – a Sopront elkerülő út is – Peresztegig –, erről már korábban megszületett a döntés. Egye-
lőre azonban még nem tisztázott, hogy a jelenlegi 85. számú főutat miképp fejlesztik, ugyanis ettől függ, hogy milyen szintű csomópontot kell kialakítani Peresztegnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drasztikus gyógyszerárváltozás

Akad olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszer, amelynek ára háromszorosára emelkedett augusztustól, ugyanakkor néhány gyógyszerért kevesebbet kell fizetnünk. Összességében nem a gyógyszerárak növekedtek, hanem a tb-támogatás csökkent drasztikus mértékben. Tovább olvasom