Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Épül az új templom Sopronban - Tízmillióért vettek téglát - fotók

Csaknem teljesen kész Sopron új temploma. Az Árpád-házi Szent Margit-templom teljes befejezéséhez azonban még mindig hiányzik húszmillió forint.

Már látja a templomépítő munka nehéz és hosszú folyamatának végét Bognár István plébános, aki csütörtökön a Károlyi-kőfaragóműhelyben járva azt is elárulta, kilencvenegy százalékos a készültség, a Lövérek városrész új templomában már az utolsó simításokat végzik a szakemberek.

– Ha arra gondolok, hogy milyen nehéz út áll mögöttünk, most már elönt az öröm érzése, hiszen egyre biztosabb, időben és mindenki megelégedésére be tudjuk fejezni a munkát – mondta az ötmázsás olasz mészkőlapban gyönyörködve az Árpád-házi Szent Margit-templom plébánosa.

Épül az új templom Sopronban. Magasi


Ebből a hatalmas tömbből készül majd az oltár és a keresztelőmedence is. Bognár István azt is végignézte, hogy kerülnek a támogató hívek nevei a klinkertéglákra, amikből szeptember első hetében mellvédfal készül. Ugyanakkor nem lehet nyugodt az atya most sem, hiszen húszmillió forint még mindig hiányzik ahhoz, hogy az új templomban misézhessen.

– Tízmillió forint gyűlt össze a téglaakcióval. A hívek százezer forintért kaptak egy klinkertéglát, amibe belevésetjük a támogató család, egyesület vagy csoport nevét. Ebből épül majd a fal szeptemberben, reméljük, addig még sokan csatlakoznak – mondja az örök optimista plébános.

Kell még adomány
20 millióforint még hiányzik ahhoz, hogy a Lövérek városrész épülő új templomában misézni lehessen.
A Lövérek lankáin már messziről látszik a hatalmas kereszt, ami a bárka alakú épület tetején hirdeti Isten házát. A kivitelező Stettin Hungária Zrt. szakemberei az utolsó, már kisebb munkálatokat, javításokat végzik és készül a Panoráma úti parkoló is.

Ezen a helyen már a negyvenes évek óta élt a templomépítő szándék, a Szent Margit-plébánia, vagy ahogy a soproniak jellemzően hívják, a Juliáneum hívei évek óta fohászkodtak új isteni hajlékért, hiszen gyakran még a lépcsőkön is ültek az aprócska épületben. Külön imádság is született e célból, s most már elmondhatják: az ima hatott.

A plébániának helyet adó egykori Töpler-villa – amelynek ebédlőjében még Boldog Apor Vilmos is misézett – a jövőben közösségi céloknak ad majd helyet. A több mint 300 millió forintos beruházásból épülő új templomban már 280-an is kényelmesen vehetnek részt a miséken.

Vendégmise
Bognár István plébános folytatja vendégmiséző sorozatát, hiszen szeretné minél nagyobb körben bemutatni a Lövérekben épülő új templomot.

Vasárnap, augusztus 10-én 9.30 órakor a Szent Mihály-templomban szolgál, ahol filmet is bemutat az építkezésről és terveikről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben és Sopronban is elkószált fiatalokat vittek haza a rendőrök

A győri fiatalok szülői engedély nélkül kóboroltak az éjszakában a soproni lányt eltűnés miatt már… Tovább olvasom