Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Épségben hazaérkeztek Bamakóból

Sopron - Szerencsésen hazaérkezett a Budapest–Bamako rali egyetlen egyetemi csapata, a Nyugat-magyarországi Egyetem UniversiTeamje. Dr. Faragó Sándor rektor elismerő oklevéllel jutalmazta a négy egyetemistát, akik sikerrel teljesítették küldetésüket. A Meszjár András csapatkapitány, Krámli András első tiszt, Szücs Tibor másodtiszt és Lévai Etelka összeállítású Universi-Team összesítésben a 61. helyükkel a középmezőnyben végeztek.

A fiataloknak – a szülők és az érdeklődők körében – dr. Faragó Sándor rektor gratulált csütörtökön a közgazdaság-tudományi kar Erzsébet utcai aulájában, majd elismerő oklevelet nyújtott át nekik. Dr. Takáts Péter oktatási rektorhelyettes úgy fogalmazott: az egyetem büszke arra, hogy a rali során a négy fiatal kitűnőre vizsgázott a selmeci szellemből – a segítségből, a barátságból és egymás, illetve mások tiszteletéből. 

A UniversiTeam tagjai élménybeszámolójuk során elmesélték: a 26 nap alatt összesen 19 ezer kilométert tettek meg. Több mint háromezer fotót készítettek és többórás videofilmet. Mint mondták, furcsa volt belecsöppenni Afrika egészen más kultúrájába. Nagy tanulság a számukra, hogy jóllehet a fekete kontinensen mindenütt nagy-nagy szegénységgel találkoztak, az ottani emberek mégis mosolygósak és boldogok.

Koccintás és üdvözlés: Szülők és ismerősök pezsgővel üdvözölték az afrikai ralit sikerrel teljesítő NYME-csapat tagjait.
Koccintás és üdvözlés: Szülők és ismerősök pezsgővel üdvözölték az afrikai ralit sikerrel teljesítő NYME-csapat tagjait.

Ahol és amit adakoztak – Mali egyik iskolájában, Bamako kórházában, a Krámli András bíróskodása mellett lejátszott Mali és a rali válogatottja közötti focimeccsen –, mindenütt és mindent igen hálásan köszöntek. A UniversiTeamnek is volt része szép gesztusban, még korábban, az óceán partján: épp pihentek, amikor az ottani halászfaluból megvendégelték őket frissen sütött hallal, nem fogadva el semmit sem a lakomáért. A fiatalok megfogalmazták: úgy érzik, értékrendben, empátiában és világszemléletben is más emberekké váltak, hogy jártak a Föld legszegényebbjei közé tartozó afrikai országokban.

Autójuk, a terepjáró Toyota kiválóan bírta a megpróbáltatásokat, gyakorlatilag a két defekten kívül más baja nem esett a hosszú út során. A Budapest–Bamako rali út összesen mintegy négymillió forintba került, ebből a fiatalok egymilliót álltak, a többit szponzorok és az egyetem biztosították. A következő napok már a komoly tanulásról és a vizsgákról szólnak.

Olvasóink írták

 • 3. FREDDY/S 2009. február 14. 06:10
  „A kutatás helyett autózni is lehet, nemde...”
 • 2. 13.István 2009. február 13. 18:40
  „Gratulálok FIUK és KISASSZONY szép teljesítmény volt.
  Esetleg lehet vásárolni az útról készitett DVD- ből Sopronban?
  De most rajta készüljetek a vizsgákra sok sikert és eredményes
  munkát a továbbiakban !”
 • 1. TancsKaszabell 2009. február 13. 16:09
  „Helló ! Gyerekek,szép teljesítmény volt.
  Tehát a nagy- nagy szegénység nem lehet oka a bűnözésnek!
  Az ember, csak tapasztalatok gyűjtésével törekedik a jobbra,szebbre,teljesítményre.
  Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió forintra emelkedik a mikrofinanszírozás összege

Sopron - Tízmillióra emelkedik a családi, kis- és középvállalatoknak szánt mikrohitelek összege… Tovább olvasom