Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Építőtelkeket alakítanak ki Pusztacsaládon

A községvezetés komoly erőfeszítéseket tesz a népességfogyás megállítására: még az idén hat építőtelket terveznek kiméretni.

Valószínűleg a ciklus utolsó képviselő-testületi ülésére készülnek a kétszáznyolcvankét lelkes Pusztacsaládon. Az öt képviselő – és a polgármester – áttekinti a falu 2010. évi első félévének pénzügyi helyzetét. Balogh Ferencné elmondta, nagy sikernek tartják, hogy minden kötelezettségüket maradéktalanul teljesítették. Így időarányosan befizették az Ivánnal, Csáfordjánosfával és Csérrel közös körjegyzőség, óvoda és iskola működtetéséhez rájuk eső részt, hárommillió forintot. A második félév teljesítése is biztosított. Mindez annak tükrében méltánylandó, ha tudjuk, éves büdzséjük alig 17 millió forint. – Sajnos idén is több embert kellett a faluban temetnünk, mint ahányan ide születtek, születnek – folytatta a polgármester. – A népességfogyást megállítandó a falu vezetése hárommillió forintos költséggel hat, közművesített építőtelket alakíttat ki. Ennek folyamata remélhetően még az idén befejeződik. A területek megvétele, rendezése pár év alatt lezajlott s a jegyző már megrendelte a kimérést. Fiatal családokat várunk, s a telekárakat is úgy állapítjuk meg, hogy elfogadható legyen az érintetteknek. Legutóbb tizenöt éve történt telekkimérés, az sikeresnek bizonyult. Reméljük, most is így lesz.

Az önkormányzat szerződést kötött az áramszolgáltatóval, hogy 3,6 millió forintért korszerűsítik a falu teljes közvilágítását. A tíz évre elosztott részleteket Pusztacsalád az árammegtakarításból finanszírozza majd. A munkálatok szeptemberben kezdődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormányhoz fordul javaslataival az Iposz

Országos adatbázisra lenne szükség, hogy a hiányszakmák iránt érdeklődők megtalálhassák azokat a szakembereket, akiktől még tanulhatnak. Tovább olvasom