Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Építőkockák: idén már 44 jelentkező

Sopron - Építőkockák 2010 címmel az idén is meghirdetik a városfejlesztési pályázatot, amelyre már 44 csapat jelentkezett.

Országosan is egyre nagyobb híre van a soproni Építőkockák elnevezésű városfejlesztési pályázatnak. Míg első alkalommal 16 csapat indult, s végül tíz pályamű született, ezúttal minden várakozást felülmúlóan 44 csapat küldte be jelentkezését. A korábbival ellentétben – amikor is csak a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatóiból alkotott 3–5 fős csoportok törték fejüket egy-egy probléma megoldásán – most az ország más egyetemeinek hallgatói is számot adhatnak tehetségükről, kreativitásukról. Mint azt dr. Fábián Attila, az NYME Közgazdaság-tudományi Kar dékánhelyettese, főszervező elmondta: a pályázat legfőbb célja, hogy sikeres, a városvezetés figyelmét is felkeltő pályamunkák szülessenek. Olyan tanulmányokat várnak, amelyek kijelölt soproni – és városkörnyéki – területek komplex fejlesztését érintik. Az ötletek megvalósíthatóságát pénzügyi, intézményi, környezeti szempontból is alá kell támasztani. Ezek leadási határideje május 3. A tanulmányok nyilvános prezentációját május 18-án rendezik. A pályamunkák közül független szakértői zsűri választja ki a díjazottakat.

A 2008-ban rendezett első városfejlesztési pályázat díjkiosztása; akkor tíz csapat nyújtott be pályaművet, idén már országos a soproni verseny.
A 2008-ban rendezett első városfejlesztési pályázat díjkiosztása; akkor tíz csapat nyújtott be pályaművet, idén már országos a soproni verseny.

A pályázat komolyságát jól mutatja az a tény, hogy a korábbi Építőkockák zsűritagjai közül többen már egy-egy csapat mentoraként vesznek részt az idei kiíráson. A díjazás is vonzó lehet egy-egy csapat részére: a legjobb pályaműnek járó 700 ezer forintot a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium ajánlotta fel. A második legjobb 500 ezer, a harmadik 350 ezer forintot ér a szerzőknek az önkormányzat, valamint több soproni és városkörnyéki cég jóvoltából. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt - keresik

A Soproni Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat Horváth Viktória intézeti nevelt eltűnése… Tovább olvasom