Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Építészeti díj az inkubátorháznak

Idén a Soproni Ipari és Innovációs Park inkubátorházát tüntették ki Dr. Winkler Oszkár-emléktáblával.
A Soproni Városszépítő Egyesület elnöksége másfél évtizede hagyományosan a város védőszentjének, Szent Mihálynak a napján tünteti ki elismerésével azt az újonnan létrehozott épületet, amely kimagasló szakmai értékeket képvisel és meghatározó módon hozzájárul a település építészeti arculatformálásához. Az Ybl-díjas dr. Winkler Oszkárról, a hazai modern építészet egyik soproni megteremtőjéről elnevezett bronz emléktáblát idén a SIIP Kft. inkubátorházának ítélték oda. Az épületegyüttes tervét Skardelli György vetette papírra, ebben volt élenjáró segítője Kádas Eszter.

Az elismerésben részesített épületegyüttes történetét, tervezőinek, kivitelezőnek és beruházóinak munkáját Boros László, a városszépítők építészeti szakosztályának vezetője méltatta.
Mint mondta, az esztétikai megjelenés és a praktikum követelményén túlmenően, természetesen igény volt a leendő partnerek számára a vonzó megjelenés. „A befejezés stádiumában magam is szem- és fültanúja voltam a különböző anyagok kiválasztását övező, olykor indulatos vitáknak, amelyekben mindig az ár és a szépség csatáját lehetett fölfedezni. A közös akarat azonban mindig megoldást hozott, a végeredmény előtt pedig a városszépítők fejet hajtanak" – fogalmazott Boros László.

A táblát – a tervező, a kivitelező, a beruházó, illetve a városvezetés jelenlétében – dr. Kubinszky Mihály, a Soproni Városzépítő Egyesület elnöke leplezte le.
Az ünnepségen Kaufman Ilona, a SIIP Kft. ügyvezető igazgatója köszönte meg a városszépítők gesztusát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiasztárok a régióról

A régiós együttműködésről rendeztek konferenciát – Hatékony Innovatív Partnerség (HIP) címmel – pénteken Sopronban, amelyre Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből érkeztek meghívottak. A konferencia különlegessége volt, hogy „Iránytű a régiónak" címmel pódiumbeszélgetést szerveztek médiasztárok közreműködésével. Tovább olvasom