Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Építési hatósági ügyek Sopronban: januártól a neten

Január elsejétől minden egyszerűbb és gyorsabb lesz az építési hatósági ügyek intézésében. Annak mindenképpen, akinek van internet-hozzáférése és használja a számítógépet.

Jogszabályi változások miatt január elsejétől lehetőség van Sopronban is, hogy az ügyfelek interneten keresztül intézzék építéshatósági ügyeiket. A tervek szerint minden engedélyeztetési eljárást is el lehet indítani a számítógép mellől, egy fotelben ülve, sőt, a képernyőn keresztül a folyamatot is követni lehet. Már a terveket is digitalizálva fogadják.

Mindez jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti az eljárásokat.
Pesze nincs mindenkinek internet-hozzáférése, és aki már építkezett, az azt is tudja, hogy gyakran kell hiánypótlás miatt újabb papírokkal felkeresni a hivatalt. Ez valószínűleg még jó ideig így lesz.

A központi tájékoztató ugyanis általánosságban ad információkat, a településeken működő hatóságok ennél több iratot, igazolást is bekérhetnek. Például a használatbavételi engedélyhez a neten nem kérik a közműigazolásokat, a valóságban viszont ez is feltétele az engedélynek. Ha nincs csatolva, jöhet a hiánypótlás és az újabb határidő.

Ennek ellenére minden bizonnyal megkönnyíti az építkezők és a tervezők életét az e-ügyintézés az építéshatósági ügyekben is. Sopronból a sopron.hu honlapra kattintva az e-ügyintézést választva érhető el az ezzel kapcsolatos tájékoztató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás: a pultos nem ijedt meg

Két maszkos fegyveres próbált kirabolni egy kőszegi presszót. A pultos nem ijedt meg, a tettesek… Tovább olvasom