Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Építési hatósági ügyek Sopronban: januártól a neten

Építési hatósági ügyek Sopronban: januártól a neten

Január elsejétől minden egyszerűbb és gyorsabb lesz az építési hatósági ügyek intézésében. Annak mindenképpen, akinek van internet-hozzáférése és használja a számítógépet.

munkatársunktól - 2013.01.05. 00:59
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Jogszabályi változások miatt január elsejétől lehetőség van Sopronban is, hogy az ügyfelek interneten keresztül intézzék építéshatósági ügyeiket. A tervek szerint minden engedélyeztetési eljárást is el lehet indítani a számítógép mellől, egy fotelben ülve, sőt, a képernyőn keresztül a folyamatot is követni lehet. Már a terveket is digitalizálva fogadják.

Mindez jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti az eljárásokat.
Pesze nincs mindenkinek internet-hozzáférése, és aki már építkezett, az azt is tudja, hogy gyakran kell hiánypótlás miatt újabb papírokkal felkeresni a hivatalt. Ez valószínűleg még jó ideig így lesz.

A központi tájékoztató ugyanis általánosságban ad információkat, a településeken működő hatóságok ennél több iratot, igazolást is bekérhetnek. Például a használatbavételi engedélyhez a neten nem kérik a közműigazolásokat, a valóságban viszont ez is feltétele az engedélynek. Ha nincs csatolva, jöhet a hiánypótlás és az újabb határidő.

Ennek ellenére minden bizonnyal megkönnyíti az építkezők és a tervezők életét az e-ügyintézés az építéshatósági ügyekben is. Sopronból a sopron.hu honlapra kattintva az e-ügyintézést választva érhető el az ezzel kapcsolatos tájékoztató.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...