Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Eötvös-iskola: Közel negyvenmillió forint a felújításra

Sopron - A tavaszra megszépül a soproni Eötvös-iskola Deák térre néző homlokzata. Nyáron a nyílászárókat korszerűsítik, ezzel befejeződik az iskola felújítása.
Elkezdődött az Eötvös-iskola külső homlokzatának felújítása, az állványokat már felállították. A tervek szerint a Deák térre néző fal arculata nem módosul, a kivitelezés után is illeszkedik majd a térhez.
– Az átfogó korszerűsítési program keretében korábban már elvégeztettük a Gyóni Géza utca felőli oldal felújítását, valamint több új tantermet is kialakíthattunk – mondta el érdeklődésünkre Gottschling Gábor igazgató.

– Terveink szerint nyáron a nyílászárókat korszerűsítjük, ezzel pedig befejeződik az összességében harmincmillió forintot meghaladó projekt. Az összeget az iskola saját önereje mellett a soproni egyházkerület, valamint az országos evangélikus egyház biztosította. Ígéretet kaptunk arra, hogy a város is hozzájárul a költségekhez. A legjobban annak örülnénk, ha a Gyóni Géza utcában a járdát és az úttestet is felújítanák, akkor már igazán kellemes környezetbe kerülhet az iskolának.

Olvasóink írták

  • 1. ERKDP 2008. február 25. 08:27
    „Van Soproni Egyházközség, Soproni Egyházmegye, és Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület... de soproni egyházkerület tudomásom szerint nincs az evangélikusoknál...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivégzés a soproni temetőben 1919-ben

Sopron - „Ezt a kettőt még elintézzük!" – mondták a vörösök 1919 júliusában, noha Kun… Tovább olvasom