Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

E.ON karbantartás - leolvadtak a hűtők Sopronban

A napokban a Jereváni lakótelepen karbantartást végez az E.ON áramszolgáltató. A szolgáltatás szünetel, így például leolvadnak a hűtők. A cég szerint a lehető legrövidebb idő alatt szeretnének végezni.

- Hétfőn Sopronban másodfokú hőségriasztás volt érvényben, és ezt várhatóan a napokban fenn is tartják. A Jereván lakótelepen az E.ON ennek ellenére reggel héttől délután öt óráig a lakótelep egy részén karbantartás címszó alatt kikapcsolta az áramszolgáltatást - jelezte portálunknak egyik olvasónk. - A tájékoztatás szerint a héten várhatók még áramszünetek. Sajnos, úgy véljük, nem törődnek velünk. A hűtők a nagy kánikula miatt fél óra alatt leolvadtak, így a hűtött folyadék sem volt elérhető - zárta sorait olvasónk.

Nem tévedünk sokat akkor, ha kijelentjük: problémájával nincs egyedül.

Az ügyben megkerestük az áramszolgáltatót.

- Sopronban, a Jereváni lakótelepen karbantartási munkákat végeznek munkatársaink - közölte Egyházi Nikoletta. - Annak érdekében, hogy a későbbi, adott esetben nagyobb kiterjedésű üzemzavarokat megelőzzük, muszáj ezeket a munkálatokat megcsinálni. A megfelelő műszaki állapotú készülékek (fagyasztó, hűtőláda) ekkora időtartamban problémamentesen tudják tartani a megfelelő hőmérsékletet. Természetesen munkatársaink törekednek arra, hogy a lehető legrövidebb ideig tartson a meghirdetett üzemszünet.

 hűtők a nagy kánikula miatt fél óra alatt leolvadtak, így a hűtött folyadék sem volt elérhető . Fotó: illusztráció, internet
hűtők a nagy kánikula miatt fél óra alatt leolvadtak, így a hűtött folyadék sem volt elérhető . Fotó: illusztráció, internet


Egyházi Nikoletta így folytatta: „Villamosenergia-hálózatunk karbantartása és fejlesztése társaságunk számára folyamatos feladatot jelent. Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. hat megyében nyújt szolgáltatást ügyfelek százezreinek. Egy ilyen kiterjedt hálózat megfelelő karbantartásának megszervezése komoly logisztikai és nem utolsósorban technikai feladat, hiszen rengeteg külső tényezőt kell figyelembe vennünk. A karbantartási munkálatok megszervezésénél elsősorban azt tartjuk szem előtt, hogy ügyfeleink a lehető legkisebb ideig legyenek kénytelenek a szolgáltatást nélkülözni. A különféle biztonságtechnikai előírások, és a beavatkozások természete miatt azonban előfordul, hogy egy-egy lokális áramszünet válik szükségessé, ez sajnos elkerülhetetlen. A megfelelő karbantartás elmulasztásával a szolgáltatás biztonságát veszélyeztetnénk."

A tájékoztatásról 
A tervezett üzemszünetekről érintett ügyfeleinket szórólap útján tájékoztatjuk, a vonatkozó szabályozásnak megfelelően 15 nappal a munkálatok megkezdése előtt, így elegendő idő áll az érintettek rendelkezésére a szükséges felkészülő intézkedések megtételére. Fogyasztóink, ezen kívül társaságuk hoonlapján kaphatnak tájékoztatást a tervezett üzemszünetek időpontját illetően - közölte Egyházi Nikoletta.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Valjan 2010. július 15. 22:04
  „Valjan 2010.07.15. 21:59
  Es lass csodat ez azszfalt gondolkodasu eones azok szovivoi "ugy gondoltak" hogy felfuggesztik a karbantartast a kanikulai idore tekinetettel...
  Bar arrol mar nem beszelnek,hogy az ezzel okozott kart is megtiretteni szandekoznak...
  De mocskos es Undorito ez a Magatartas!!!!!!!!!!!!!”
 • 47. Valjan 2010. július 15. 18:15
  „Nagyokos hozzasolok..;es hovirag 12 stb..
  A kormany es az ANTSZ "megkerte az Energia szektort,hogy halasszak kesobbre a karbantartast!
  Ha csak 1 hettel ezelott utanajart volna az EON a meterologiai elorejelzeseknek....mar akkor megsporolhatta volna a "nepharagjat" de sajnos eszement egy brigad es a ez a nikoletta nevu szovivo is azza valt!
  Persze ot meg lehet erteni,hisz felti az allasat...
  Itt ahol eldegelek itt csak probalt volna bejelenti ilyesmit egy energia szolgaltato....
  A kovetkezmeny minimum az lett volna,hogy lebontjak a szekhazat...
  Nos talan Magyarorszagon is eljon ez az ido,amikor valoban szolgaltato lesz a szolgaltato!!!
  Bizzunk benne!”
 • 46. Valjan 2010. július 15. 14:52
  „Kedves hovirag 12 "nagyokos"
  nagy ivben lesz@rom,hogy mit szeretne az EON...szukseghelyzet van...kanikula...
  Nem hiszem,hogy ez a karbantartas annyira surgeto lenne.......
  Van olyan helyzet amikor az Elet felulir nehany szabalyt,az Elet es sajnos az EON nem...mert ott azt nemtudjak,hogy mi az emberseg!A legnagyobb kanikulaban igy kitolni sok ezer emberrel...ez joindulattal is Pofatlansagnak nevezem.
  Szervezes kerdese az egesz...es igy pici Empatia...es a lakossag talan jobban toleralja!
  Az EON akkor jart volna el helyesen,ha visszavonja a kanikulai idokre a tervezett karbantartast...
  Bar mindenhez kell 1 pici gondolkozas...tudom es reszvetem annak aki nincs birtokaban eme kepessegnek.
  Ismetlem!Visszakellet volna vonni ezekre a jelentos kanikulai napokra..es velemenyt kerni a meterologiatol!
  Azt azonban mar megjegyeztem,hogy engem nem erint a tortenet..par ezer km a tavolsag koztem es a varos kozott...
  De asszem egyes gondolkodok kozott is....”
 • 45. Orfeusz 2010. július 15. 08:41
  „Figyelem! A gázszolgáltató szeptember 22-24 között három napra akarja a gázcsapot elzárni. Ökrök! Lehet, hogy már fűteni kellene. Ezek is seprik ki a profitot és egyeduralkodóként szórakoznak velünk.”
 • 44. Orfeusz 2010. július 15. 08:39
  „Mit várhatunk az E.ON-tól? Külföldi zsoldban állnak .... Vissza kell venni a közműszolgáltatásokat a privatizátoroktól. Ne külföldre menjen ki a sokmilliárd profit! Mert az effélék talicskán tolják ki a pénzünket.”
 • 43. Miértmagyar? 2010. július 15. 08:21
  „Én két országban ingázom, valamiért itt mindig magasabb a villanyszámlám, ugyanazokkal az eszközökkel(TV, hűtő,stb..)!Amilyen "csúnyán" megfizetünk itthon minden egyes szolgáltatásért elvárom, hogy ne okozzanak nekem egy perc kellemetlenséget se!Vagy ha mégis, akkor nyalják ki csontig a se...et, 800X bocsánatot kérve!Milyen már, hogy többen a júzert szidják itt is, hogy csak kibírsz ennyit, ez nem olyan sok...<moderálva> mama...majd, ha nem profit orientált cégről beszélünk, hanem nonprofit cégről, akkor kifogok bírni még többet is!!”
 • 42. hóvirág12 2010. július 14. 21:45
  „Kedves Valjan és a Többi Okosok!

  Az E-ON bőven több, mint 2 héttel ezelőtt küldte ki a szórólapot az áramszünet idejéről.
  Tehát egyrészt mindenki tudott róla - lehet mondjuk arra a napra strandolást, vagy nagymama-látogatást, vagy barátnőzést betervezni.
  Másrészt én a nyaralás miatt épp akkoriban nézegettem az időjárás előrejelzéseket, és valamennyi meteorológiai portál esős júliust jósolt.
  Vagyis TUTI, hogy nem a kánikulára időzítették a munkálatokat az E-ON-nál, hanem egyszerűen egy nyári napra, amikor korán világos van, és későn sötétedik, hogy ne kelljen délután gyertyafénynél ücsörögni otthon.

  Amúgy meg, ha rossz idő, zápor-zivatar, jégeső lett volna, akkor meg mindenkinek az lenne a baja, hogy miért viharban volt a karbantartás? Hisz viharban nem lehet elmenni otthonról strandra, vagy kirándulni, vagy akárhová.

  Ha meg télen van karbantartás, akkor meg a családi házas, vagy gázfűtéses társasházaks környékeken panaszkodnak (jogosan!), mivel áram nélkül nem működnek a gázkazánok általában!”
 • 41. KERTÉSZ 2010. július 14. 14:50
  „Akit nem érint az áramszünet az miért osztja az észt mint pld hard.Akit érint, az szóljon hozzá.Érdekes a gázművek a nagy szállodák kérésére elhalasztotta a felújítást.Úgy látszik a panelprolik problémája nem érdekli az "oligarhiát"”
 • 40. Mankapunka 2010. július 14. 11:25
  „Ezt úgy hívják,hogy PECH!”
 • 39. NoBo 2010. július 14. 10:29
  „solitary 2010.07.13. 21:24
  "Tipikus Kisalföld hír, olyan a színvonala, mint kb. Mónika shownak..."

  Akkor mi a *sznak olvasgatod és kommentálod?! Na ez a vicc!”
 • 38. erili 2010. július 14. 10:21
  „Nálunk is volt áramszünet hétfőn. Az E.On kb. 1 hónapja minden levélszekrénybe bedobatott egy értesítőt az áramszünet időpontjáról. Jelzésük szerint reggel 7-től 17 óráig lehetett számítani a munkálatok elvégzésére, de reggel 7:27-kor kapcsolták ki és 15:30-kor pedig vissza az áramot.
  Divat szidni a szolgáltatókat, de a becsület úgy kívánja, hogy amikor korrektül járnak el, azt is illik közzétenni.
  Egy megjegyzés: többektől hallottam, hogy egyből kidobják a "sok papírt" a levélszekrényből elolvasás nélkül. Valószínű ők nem értesülhetnek - saját hibájukból - az ilyen és ehhez hasonló fontos tájékoztatásról.”
 • 37. máris 2010. július 14. 09:23
  „7-es tula LÉGY SZÍVES, KÖZÖLD, HA TE MÁR TUDOD A PONTOS DÁTUMÁT, A GÁZSZÜNETNEK. KÖSZÖNÖM! 12-Dinának IGAZAT ADOK! AKINEK RÉGI A HŰTŐJE, ÉS PÉNZE SINCS ÚJAT VENNI, AZ SZENVEDHET AZ ILYEN ÁRAMSZÜNETEKTŐL! TALÁN, SZAKASZOSAN KELLENE BEIKTATNI, HA MÁR MINDENKÉPP MUSZÁJ!”
 • 36. zotya975 2010. július 14. 06:03
  „"de akinek ilyen fontos a kényelem és a villany, az fizesse meg."
  Szerintem már megfizettük. Akkor amikor bekötettem, nem két fillérét a vilanyt, meg minden hónapban a nem éppen olcsó villanyszámlával. A tartalék betáplálást miért én oldjam meg oldja meg a solgáltató a kétírányú betápot, ha valahol bibi van , kapjon a körzet villanyt a másik oldalról. Na az lenne a szolgáltatás, nem ez. Gondolom ez úgy műkszik, hogy akinél nem lesz áramszünet 35-fokban , az hűde okos, kényelemről, agregátorrol, meg 8 órát kibíró hűtőről pappol, közben meg kiveszi a űccsit a hidegből, és leszólja azt akit majd érint a dolog. Tipikus más facával-csollány esete. Egy kis történet. áttérést kértem 3 fázisra, megjöttek a "szakemberek" azt vettem észre, hogy elment a villany a gép lekapcsolt, kinézek hát már bontják az órát. Mondom jónapot, esetleg ha becsöngettek volna, el tudom menteni az adatokat. Csöngettek ők, közvetlenül a villany kikapcsolása után. Kérdem tőlük az a csengő amitől egy drót megy be a lakásba, na az vajon mivel működik? 100 forintos kérdés volt.”
 • 35. hard 2010. július 14. 01:00
  „clivia73: gondolod, hogy a szolgáltatónak pont ez az egy karbantartása van egész évben, és olyan jó meteorológiai jelentést kapott, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdte pont erre a napra tervezni a javítást. Valószínűleg tavasszal és ősszel máshol tartanak karban. Akár lehetne a trafókörzetben egy iskola is akinek meg a nyár a legjobb. Lehet nem csak az eon nem gondolkodik?”
 • 34. hard 2010. július 14. 00:57
  „Dina 22 és a többi nagyokos. A tervezett kikapcsolások időtartamát csak a harmadfokú hőségriasztás korlátozza, nem pedig megtiltja! A cikk ráadásul csak másodfokúról ír. Mi (nem EON) holnap csak 4 órára kapcsolunk ki.
  Normál hűtőnek 8 óra sem jelenthet gondot. És mivel 30 nappal előbb már megkapják az értesítést, ezért fel lehet készülni, és nem előző nap kell király rákkal, homárral és kaviárral teli pakolni a hűtőt. És gondolom van lehetőség aggregátor bérlésére akár a szolgáltatótól is, csak épp nem olcsó, de akinek ilyen fontos a kényelem és a villany, az fizesse meg. Sőt akár kérhet a társasház tartalék betáplálást is, de nyilván annak is jelentős költsége van, amit senki sem akar kifizetni, csak karbantartáskor meg üzemzavarkor megy a sírás.”
 • 33. zotya975 2010. július 13. 23:09
  „Karbantartás persze, azért szakadtak le a vezetékek dőltek ki az oszlopok télen is a 15, és fél centi hótól és volt több település napokig áramszolgáltatás nélkül, mert ott is karban volt tartva minden ugye? Most megmagyarázzák a karbantartást, az üzemzavar esetén meg hivatkoznak előre nem látható okokra. Tőlem sem kérdezik honnan vakarom elő a villanyszámlára valót. A házam előtt fél éve nincs közvilágítás, most lepasszolták a dolgot az önkormányzathoz, nehogy foglalkozni kelljen vele. A hibabejelentésre kaptam egy telefont, hogy már nem ők az illetékesek. Ez a legegyszerűbb. Monopólhelyzet.”
 • 32. clivia73 2010. július 13. 23:07
  „Most nem azért,de nem tudták volna azt a rohadt karbantartást tavasszal,vagy ősszel elvégezni?A leg melegebbe kell ezt csinálni???Nem értem!!!Ez az EON.Nem gondolkodik.”
 • 31. laccka 2010. július 13. 22:57
  „Azzal én sem értek egyet, hogy hőségriasztás idején kikapcsolják az áramot. Ha ez a munka szükséges azért, hogy a későbbiekben is megfelelő legyen a szolgáltatás akkor HALASZTHATÓ az áramszünet.
  Ebből a cikkből két dolgot látok.
  1. Az eon hálózata annyira szar, hogy semmilyen beavatkozás nem tűr halasztást
  2. sok a hisztis ember! Mi az, hogy a hűtő fél óra alatt leolvad??? Az fadoboz ... Nevetséges...!!!”
 • 30. Spani 2010. július 13. 22:53
  „Idézet a cikkből: "Természetesen munkatársaink törekednek arra, hogy a lehető legrövidebb ideig tartson a meghirdetett üzemszünet." Ugyanezt játszották el tavaly (max. 2 éve) a Deák tér és Király J. u. lakótelepen is. Ahhoz képest, hogy 18 óráig ígérték, hogy kész lesznek este 1/2 8-kor mentünk le megkérdezni, hogy kb. még meddig tart. Úgy 20 óra felé kaptuk vissza az áramot. Volt ugyanilyen meleg, az új hűtőszekrényem nem bírta. Kérdés, miért nem lehet ezt ősszel megcsinálni?????”
 • 29. Truder 2010. július 13. 22:17
  „Gratulálok! Ezt valóban 40 fokban kell csinálni..”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárúttal folytatódik a munka Nagycenken

Csapadékvíz-elvezető csatornával és ezáltal kiszélesedett úttesttel gyarapodott Nagycenk, ahol már… Tovább olvasom