Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Engedély nélküli fakitermelőket fogtak

Győr-Moson-Sopron - Tölgyfaág néven országos erdővédelmi akciót tartottak a közelmúltban. Megyénkben három helyen kellett illegális fakitermelés miatt eljárást indítani.
Előre be nem jelentett országos akciót tartott a napokban az erdészeti igazgatóság. Megyénkben a felügyelők tizenöt olyan erdőt kerestek fel, ahol összesen hat hektáron folyt fakitermelés. Ezek közül három esetben kellett illegális fakitermelés miatt eljárást indítani.

– A három eset azért nem minősül falopásnak, mert a tulajdonosok rendelték meg a munkát, ugyanakkor a szükséges engedélyeket nem tudták bemutatni – mondta el a Kisalföldnek Kelemen Géza, a Vas Megyei Erdészeti Igazgatóság pályázati osztályvezetője. – A bírság összege köbméterenként várhatóan tízezer forint lesz, a lefoglalt fa mennyisége eléri a huszonhat köbmétert. A fő célunk nem a büntetés, hanem a megelőzés, felvilágosítás volt. Térségünkben az összes fakivágás néhány százaléka minősül lopásnak.

A lefoglalt fa mennyisége a becslések szerint eléri a huszonhat köbmétert

Olvasóink írták

 • 5. erdész 2008. április 08. 08:35
  „Erdőket magánkézre adni hatalmas hiba volt!Nevetséges a lefoglalt 26köbméter.Ennek a többezerszeresét termelik ki engedély nélkül a magánerdőtulajdonosok azzal a felkiálltással, hogy az övék, azt csinálnak vele amit akarnak.”
 • 4. harkály 2008. április 07. 23:25
  „Kedves ügyvivő!
  Mert az erdőn az állatokat zavarná! Otthon meg csak Téged ! Ö inkább téged választ! Lenne szíved szegény Bambit zavarni Neked? Ugye nem! Mellesleg milyen rendes szomszéd vagy igy oda figyelsz rá !”
 • 3. ügyvivő 2008. április 07. 13:52
  „Zavarja a normális életvitelt ha naponta visit a motorfűrész az ablak alatt?Igen!Erdőt takarit a szomszédunk is_mondja,de legkevésbé hulladék az a fa amiért időnként kis zárt furgonok állnak az udvarra.Vajon miért nem az erdőn fürészel,én nem tudom.”
 • 2. matriné 2008. április 07. 12:32
  „Lassan már visszaállitják e rendszerben a "gyüjtögető" kereskedéseket? Ugyan is a tulajdonosok a kicsit nembecsülik, ha azért dolgozni is kell. Csda, hogy nem alkotnak törvnyerejű rendeletet "fa - gyüjtögetési díj" címen és mindenkitől bezsebelnék e díjazást akinek füstől a kéménye.”
 • 1. fázós 2008. április 07. 01:15
  „Azt azért hozz á kell tenni, hogy a napokban is hoztak 1 új rendeletet a "FŐ" erdészek: miszerint nem elég ha a terület illetékes erdészt tud arról,hogy ott valaki tevékenykedik arról papír is kell nála lenni.. arról viszont senki nem beszél mennyi kidőlt vagy széthasadt fa rohad az erdők alján.. Erre brigádokat nem érdemes kiküldeni . kis mennyiség szanaszét az erdőn. de 1 Ráérős magánszemély kedvezményes áron hozzáférhetne! persze ha nagy étvággyal lábon álló fába vágja fejszéjét sujtson le rá a törvény!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cselkirály a rácsok mögött is játszik

Az ETO egykori játékosa, Menyhárt Ernő második életére készül a sopronkőhidai börtönben Tovább olvasom