Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Engedély nélkül a rendelő

A régi gyermekorvosi rendelőnek már nincs, az újnak még nincs működési engedélye Harkán. Az ígéretek szerint februárban lesz vége az áldatlan helyzetnek – de ez már a sokadik jóslat.
– Nincs törvénytelenség! – szögezi le dr. Ballai Hajnalka, Harka jegyzője a gyermekorvosi rendelő helyzetéről. Évek óta húzódó történet ez a faluban, ahol nemrég adták át a magánerőből épült felnőtt-háziorvosi rendelőt és patikát. Egy utcányira ettől áll a jókora, közel hatvanmillió forintból felépült új önkormányzati egészségház, ahol lenne helye fogorvosnak, felnőtt- és gyermekorvosi rendelőnek, védőnőnek, családsegítőnek, sőt, még fiókgyógyszertárnak is.


A hófehér épületbe csak a gyerekorvosi rendelő és a védőnő költözik egyelőre, ők viszont a község összes nebulójával és szüleikkel együtt már nagyon várják ezt a régóta húzódó pillanatot.

– A telepáthelyezési engedély kiadása folyamatban van – magyarázza dr. Ballai Hajnalka jegyző, akitől megtudjuk, a használatbavételi engedélyt a kapuvári polgármesteri hivatal adja majd ki (hiszen saját intézményének nem adhat ki ilyet a harkai). A községben élőket viszont cseppet sem érdeklik a hivatali folyamatok, ők arra kíváncsiak, mikor válik az új épületből kísértetház helyett valódi rendelő.

– Nagyon remélem, hogy február végén költözhetnek – mondja erre dr. Ballai Hajnalka, amit megerősít a betegszabadságon lévő, de mindenről értesülő Rombai László polgármester is.

– Ennek a hosszú és áldatlan helyzetnek véget kell vetni – hangsúlyozza a falu első embere is, akitől megtudjuk, az épület már belülről is felszerelt, csak a régi rendelőből kell a még hasznosítható bútorokat átvinni.

Dr. Juronics Ilona, Harka gyermekháziorvosa, mint mondja, nemcsak szakemberként, szülőként is érzékeli: nem csak az ÁNTSZ előírásainak, a kor elvárásainak sem felel meg a régi rendelő, nem is szólva a szakmai előírásokról. Munkatársaival és a harkaiakkal együtt régóta várja a költözést, ám addig is mindent elkövetnek, hogy a kis betegeket és az ellátásra váró csecsemőket hátrány ne érje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás előtt a Széchenyi-gimnázium

Az idei esztendő legnagyobb soproni beruházása minden bizonnyal a Széchenyi-gimnázium teljes felújítása lesz, abban az esetben, ha a parlament – várhatóan tavasszal – jóváhagyja a címzett támogatásokat. A program 600 millió forint értékű. Tovább olvasom