Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Énekóra - Horror lesz a soproni középiskolákban

Alfred Hitchcock filmzenéje, Haydn Földrengés, Schubert Halál és a lányka című műveiből tart rendhagyó énekórákat a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese.

Kellemes dallamok helyett disszonáns akkordokat, a klasszikus hangkészlet helyett szokatlan hangsorokat és ijesztő zörejeket is hallhatnak majd a soproni diákok.

Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese
Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese. Fotó: Kisalföld archívum


A borzongás kultúrája végigkíséri az emberiség történetét, és ennek egyik fontos eszköze a zene. A diákoknak azt mutatjuk be, hogy milyen zeneszerzői módszerek képesek a feszültségkeltésre – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese és a rendhagyó énekórák szervezője.

A „borzongató" előadásokat január 14-én szervezi meg a Pro Kultúra, három helyszínen, öt soproni iskola diákjainak. A Széchenyi István Gimnáziumból, a Szt. Orsolya Gimnáziumból, az Eötvös József Evangélikus Gimnáziumból, a Róth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskolából és a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolából összesen 200 tanulót várnak a rendhagyó órákra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágel Ágost: a szocialista kormányok érdemben nem tettek semmit a gyorsforgalmi útért

Az, hogy MSZMP utódpártjának képviselője az egykori pártállami szögesdróttal példálózik, már… Tovább olvasom