Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Empatikus sofőr: mínusz 7 fokban szállította le a buszról

Brennbergbánya - Mínusz hét fokos hidegben leszállított a buszvezető egy nyolcéves fiút a járműről Brennbergbányán, mert nem volt nála diákigazolvány. A Kisalföld Volán szerint a sofőr jogszerűen járt el, mivel a fiú nem mutatott fel sem bérletet, sem igazolványt.
A Brennbergbányáról Sopron felé tartó 3-as autóbuszról leszállítottak egy kisfiút, mert nem volt nála a diákigazolványa. – Két nyolcéves ikerfiam Brenbergbányára jár iskolába – mondta el a Kisalföldnek Dani László. – Egyik nap a tanítás után busszal szerettek volna hazajönni, de az egyik fiam itthon felejtette a diákigazolványát, így a buszvezető nem engedte felszállni.

A bérlete nála volt, egypetéjű ikertestvérénél pedig a bérlet és az igazolvány is, ez a sofőrt azonban nem hatotta meg. Az önkormányzat minden iskolás számára megvásárolja a buszbérletet, ebből az következik, hogy nem lehet bliccelő gyerek a buszon. Azon a napon ráadásul mínusz hét fok volt, a gyerekek ott fagyoskodtak iskolatáskával a hátukon. Feleségemmel nagyon megijedtünk, mert ha az éppen arra járó osztályfőnök nem hozza haza a gyerekeket, rossz vége is lehetett volna a történetnek.

A saját gyerekeim védelmét megoldottuk, vettünk nekik mobiltelefont, hogy ha probléma van, akkor a segítségükre tudjunk sietni. Ezt viszont nem minden szülő engedheti meg magának.

Megtudtuk, a Kisalföld Volán meghallgatta az érintett sofőrt, és jegyzőkönyvet vett fel a panaszról. Az üggyel kapcsolatban Bális Judit üzletág-igazgató a következő levelet – ami egyébként megegyezik a Kisalföld Volán hivatalos álláspontjával – juttatta el a szülőkhöz és szerkesztőségünkhöz.

„Úgy gondolom, hogy az autóbusz vezetője a rendeleteket betartva kérte a bérletet a gyermektől, hiszen a nyolcéves gyermekekre is vonatkoznak a menetrend szerinti utazási feltételek, melyet mellékleten megküldök Önnek. Kérem, szíveskedjék átolvasni, és eszerint is alkotni egy másik véleményt, hogy mint szolgáltató vállalat mi az esetet hogyan értékelhetjük.

Megjegyzem, hogy a ránk vonatkozó szabályokat kormányrendeletek írják elő, és üzletágunknak azokat maradéktalanul be kell tartania. Természetesen van emberség a világon, de sajnos sok esetben visszaélnek vele, ezért nagyon nehéz megítéli, hogy az meddig tarthat.

Kérem, indulatait félretéve, amennyiben ideje és lehetőségei engedik, szíveskedjék felkeresni üzletágunk Somfalvi úton lévő központjában, a további félreértések elkerülése érdekében."

Olvasóink írták

238 hozzászólás
 • 238. Agyfelmetsző 2008. február 19. 20:41
  „Nem követeltem hülyeséget Dani, abszolút nem, hanem kétigazú a rendszer bocsánat. Azaz mindkét lehetőség igaz. Én a saját igazamat hajtottam, és közben nem tudtam, hogy az alternatíva is elfogadott, tehát amit hajtottam igaz. Szelektálható a matrica választása, tehát nem érzem abszolúte azt, hogy nekem bármit is be kellett volna látnom azon kívül, hogy egy válaszra két válasz adható és mindegyik igaz :)”
 • 237. Dani László 2008. február 19. 19:10
  „Kedves Agyfelmetsző ! Minden elismerésem , hogy -ha nehezen is -de elismeri , igaz csak ötven százalékban , hogy hülyeséget követelt meg 150-200 beírásában . Csak jelzem , hogy nem 50%-ban van igazam , mert a másik 50%-ék azt fedi , hogy sok gyerek nem fejezi be a középiskolát 18 éves korára / Késöbb felsőoktatásban vesz részt / és neki kell az érvényesítő matrica . Senki másnak nem . Amiért Ön erre esküdött az az , hogy ez nagyon sokáig így volt , de mint írtam rájöttek , hogy nem helyes , ezért változtattak rajta . Tudja így van ez a szabályokkal , és valószínűleg azt is egy hozzám hasonló gyerekét " eszköznek "tekintő szülő kezdeményezte , /amint azt rám írta többször is / Az a szabály ami nem változtatható , az a dogma . Ilyeneket európában már az egyház sem ismer el . Javaslom önnek is , hogy fejlődjön a korral . Az Ön által erőltetett részeknek ugyanannyi igazságtartalma van , mint a matrica követelésének . Ahhoz , hogy erről meg tudjuk győzni többen , legalább tízezer sort kellett írnunk / Önnek , és nekünk ! / Köszönöm a vitát ! Nagyon örülök , hogy egy picike részt sikerült önnel megértetnem egy hónap alatt . De kiszámóltam , ha ilyen gyórs a felfogása , akkor a gyerekeim nagykóruak lesznek mire minden részt felfog . Örülök , hogy sikerült tágítanom az ismereteit . Sok sikert kívánok önnek az életben ! / Ez utobbiban ne keressen semmi hátsó gondolatot ! / Üdvözlettel : Dani László”
 • 236. Agyfelmetsző 2008. február 19. 14:58
  „Na jó, közben felhívtam az Educatiot csak úgy kíváncsiságból.

  A diákigazolvány érvényességi vitája egy olyan dolog, ami innentől kezdve ostobaság, mert mindkét félnek, azaz önnek is Dani úr ugyanolyan igaza van, mint ahogy nekem is. A 17§ az, ami az érvényességről rendelkezik, nem az, amire Ön hivatkozik. A matrica pedig szelektíven választható!!! Azaz az oktatási intézmény dönthet úgy is, hogy a 17§-t alkalmazza, azaz a diákigazolvány addig érvényes, ameddig a diák nem tölti be a 18. évét ( azon tanév utolsó évében október 31-ig ), vagy pedig érvényesítő matricát rendel és azzal látja el és ezáltal érvényesíti a diákigazolványt.

  Azaz, bármennyire is lehülyézett végülis igazam volt, kiálltam az igazam mellett jogosan, pusztán a fenti tényt nem vettem számításba, hogy az érvényesség kétigazú :) Tehát az én részemben igazam van :)”
 • 235. Agyfelmetsző 2008. február 19. 14:43
  „Hm, inkább legyek ilyen, mint olyan szülő, aki azért csinált gyereket, hogy saját sérelmeit rajta keresztül torolja meg a világon. Egyébként továbbra is kitartok az érvényesítő mellett, mivel vannak olyan diákok, ahol szerepel a hátán érvényesítő matrica, és még a tanköteles határig van idő. Másrészt pedig, netán valóban nincs érvényesítő matrica, van rajt érvényesítő adat. Ha így van, akkor is legalább 50%-ban igazam van, akár tetszik akár nem.

  De tudja mit? Keresse meg inkább az OM-et és töröltesse el a diákigazolványokat és akkor máris a gyereke egy nyers bérletszelvénnyel kénye-kedvére utazhat.”
 • 234. Dani László 2008. február 19. 14:17
  „Kedves Agyfelmetsző ! Önnek nem kell megjátszani , hogy hülye , mert valóban az . Ennyire nehéz elismerni azt , hogy 200-szor tévedett ? / Na jó biztosan nehéz lehet . / Állandó igazolvány rész .. , .. kinek kell az ön által párszázszor követelt matrica . Segítek ; csak a kivételeket írják , hogy kinek kell , mert alig kell valakinek az öszlétszámhoz viszonyítva ... , és korhoz kötött , mint írja a tőrvény , amibe az én gyerekem még tíz évig belefér . A végén kiderül , hogy csak írni tud , az olvasási képessége erősen korlátozott . Az agyi , az már kiderült , hogy gyenge , de egy világ omlik itt össze , ha még ez is igaznak bizonyul..”
 • 233. Agyfelmetsző 2008. február 19. 12:06
  „Na jó, lehet, hogy nincs szemüvegem, és kezdek vakulni, de az a híres 6/f pont a következő:

  "...A diákigazolvánnyal kapcsolatos feladatok ellátói

  6. § (1) A diákigazolvány adatait az adatkezelő kezeli.

  (2) Az adatkezelő feladata:

  a) a kiadó intézmények nyilvántartásának vezetése,

  b) a kiadott diákigazolványokról a 20. § (1) bekezdésében meghatározott nyilvántartás vezetése,

  c) a diákigazolvány, az érvényesítő matrica és az egyéb nyomtatványok kiadó intézményhez határidőben történő eljuttatásának biztosítása,

  d) a diákigazolványon szereplő személyes adatok kezelése,

  e) a diákigazolvány igazgatási szolgáltatási díjának kezelése és nyilvántartása,

  f) a diákigazolvánnyal kapcsolatos tájékoztatás biztosítása,

  g) a diákigazolványhoz kapcsolódó kedvezmények nyújtóinak a diákigazolványok érvényességére vonatkozó tájékoztatás,

  h) a fenti feladatok ellátásához szükséges fejlesztések megvalósítása, különösen az ezekhez kapcsolódó elektronikus rendszerek kialakítása..."

  Ez a 6/f pont, azaz van egy adatkezelő, aki az EDUCATIO nevű intézmény kezeli azt, hogy melyek az oktatási intézmények, ahova küldik a diákigazolványokat, nyilvántartják kik kaptak, kik igényeltek, kiknek küldtek érvényesítő matricát a híres 6/f pont összesen csak ennyi, hogy az EDUCATIO intézményének kell biztosítani a diákigazolvány tájékoztatását. Ez hogy jön ide? Mit akar ezzel betakarni?”
 • 232. Dani László 2008. február 19. 11:47
  „Ötlet ; belehet még irogatni a nyílt levéltárak anyagait is . Pont annyi köze van bárminek hozzá , mint amiket beirogat .
  2005 6/f . Ezt kell értelmezni . De látom , hogy totál besült a szűk agya . Így , csak a megkérdezés marad egy iskolában .”
 • 231. Dani László 2008. február 19. 11:37
  „Kedves Agyfelmetsző ! Ha nem tudja elismerni , hogy egy hónapja hűlyeségek ír ezzel kapcsolatban , ahhoz joga van . De az aki a sajátmaga által megtalált válszt sem fogadja el , azzal semmi értelme vitatkozni . Mert , ha még saját magának sem hisz , ott komoly bajok vannak . Annak már csak órvos segíthet . Ezek szerint , igaza van a barátjának a másik cikknél , aki személyesen szólitotta meg önt ... Rosszindulatú , és gerinctelen alak .”
 • 230. Agyfelmetsző 2008. február 19. 11:32
  „KöZOKTATáSI DIáKIGAZOLVáNY
  Általános jellemzők

  A diákigazolvány mérete: 85,6x54 mm

  Anyaga: PVC

  Grafika: vékony vonalakból álló biztonsági rajzolat, benne halványan "DIÁKIGA-ZOLVÁNY" feliratok látszanak reliefként. (1) Az elő- és hátoldalon szereplő léniák (2) "DIÁKIGAZOLVÁNY" szö-vegű mikroírások. (Nagyítóval válnak olvashatóvá.) A vonal-kód előtt szabad szemmel nem látható, UV fény hatására narancsszínnel világító "D" betű (3) látható, körvonalai mentén mikroírással, "DIÁKIGAZOLVÁNY" szöveg-gel. (A mintán ezt szabad szemmel is látható halvány szürke színnel nyomtattuk. Itt UV fényre nem reagál.)

  Egyéb vedelem: A fénykép fölött az Állami Nyomda Rt. hologramja (4) látható 19x8 mm-es sarokkerekített téglalap alakban, benne negatív "D" betű.


  Vonalkód (5): 10 számjegyű, benne ellenőrzőszám (CDV).
  Egyéb: A sorszám mellett található piktogram (6) a képzés típusát jelzi.

  Az Oktatási Minisztérium rendelete alapján a piktogramok megváltoztak!
  Jelenleg mindkét piktogram típus érvényben van!


  Korábbi piktogramok:

  nappali tagozat esti tagozat levelező tagozat

  A távoktatásban resztvevők diákigazolványán nincs piktogram, helyette az "UTAZÁSI KEDVEZMÉNYRE NEM JOGOSÍT!" felirat olvasható.

  Új piktogramok:

  nappali tagozat esti tagozat levelező tagozat távoktatás

  Szin: pasztell narancssárga
  Egyéb: A hátoldalon az iskola által kiadott, az érvényesség időszakát jelző érvényesítő bélyeg (7) kerül felragasztásra Mérete 20x12,5 mm. A bélyeg világoskék biztonsági grafikát, mikroírást ("ÁLLAMINYRT" felirattal) valamint hologramot tartalmaz. A feliratok és a mikroírás sötétkék színűek, alatta szabad szemmel nem látható, UV fény hatására kék színnel világító körvonalas "D" betű látható. (A mintán ezt szabad szemmel is látható halvány szürke színnel jeleztük, itt UV fényre nem reagál.)”
 • 229. Agyfelmetsző 2008. február 19. 11:28
  „Maradok annál inkább, amit bejegyeztem. Vagy netán az 1. osztályosok kis rózsaszín és kék bilétát kapnak, aztán 2. osztályban kapnak mást? Ne nevettessen”
 • 228. Dani László 2008. február 19. 10:07
  „Kedves Agyfelmetsző ! Inkább menjen az iskolába infórmációt szerezni a diákigazolványrol , ahelyett , hogy itt az ismerősével fölöslegesen vitatkozik . Szeretném látni a reagálását , ha rájön , hogy hülyeségekkel traktált bennönket 150 beíráson keresztül .”
 • 227. Agyfelmetsző 2008. február 19. 09:55
  „Szánalmas vagy, de ha tudod, hogy ki vagyok, akkor legyél vele boldog. De ha valóban annyira hős gerinces embernek tartod Magad, akkor kerek-perec meg mered mondani. Vagy netán félsz attól, hogy bakot lőnél? De tudod mit? Hogy ha neked annyira jó, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban, és engem párosítasz ahhoz, aki Téged bármilyen módon bántott, lelked rajta. Tipikus emberi gyarló tulajdonság.”
 • 226. ValóVilág 2008. február 19. 09:39
  „Ezt akartam bemutatni . Nem is a többiek gerincével szokott baj lenni . Igen megszoktuk mondani , de lepörög .. Ezt írtam , és már mondtam is . Oylan bunkó vagy , mint itt . De mint mindig , ettöl érzed jól magad . Legyél nyugodt pontosan tudom kiről van szó !
  Nekem nem szokásom minden utbaesőbe belerugni , mint neked .”
 • 225. Agyfelmetsző 2008. február 19. 09:20
  „Ez azért érdekes, mert akinek valami baja volt velem eddig és volt gerince az mindig kivétel nélkül megmondta. De nem baj, boldogok a lelki szegények, akik több emberből tudják megteremteni utálatuk céltábláját, s közben azt sem tudják kire haragszanak.”
 • 224. ValóVilág 2008. február 19. 08:56
  „Amit írtam az elég hízelgő rád nézve , ahhoz képest ...
  De azért most nem irigyellek mert túl sokan utáljuk a pofádat ... , Mondhatnám népszerűtlenebb vagy , mint itt . Aj ,. szvárog az infórmációs dobozom , most be kell fejeznem ..”
 • 223. Agyfelmetsző 2008. február 19. 08:39
  „Hm, érdekes, hogy ismernél. > ezt a részt itt meggondoltam < Hmm, nagyon tetszik nekem az, hogy ilyen szívhez szólóan írsz rólam, de nagyon kétlem azt, hogy ismersz engem :DDDDD Ha annyira tudod az e-mail címem pl. akkor írj rá szépeket. De nagyon nagyot fogok röhögni, hogyha kiderül az igazam, hogy alaposan összekeversz mással. Életben minden felelősséget másra? No nem baj, boldog a lelki szegények, akik azt hiszik, hogy ismerik azokat, akik akár sértő módon is, de szembe mertek menni :)”
 • 222. ValóVilág 2008. február 19. 08:27
  „Agyfelmetsző nekem nem kell téged megismernem . Ismerlek . Egy bunkó , beképzelt buta majom vagy , csak gondoltam jó lenne , ha mások is megismerhetnének . Ráadásul az élelben minden felelösséget másra háritsz , itt meg bevállslós hősként nyílvánúltál meg . Tudom , hogy az holokegyenest ellentétes az eredeti jellemeddel , de azt hittem , hogy itt megváltoztál , és elé mersz álni az embereknek . Azzal viszont megleptél , hogy striciről fantáziálsz az asztalod mellett . Nos azt a részt nem vállalom , és
  az utobbit a szemedbe is meg merem mondani , ha talákozunk legközelebb ! Mert a többiben úgysem fogsz változni , ezt biztosan tudom ! Ne égess már bennönket , te érzelemhiányos , üresfejű bunkó !”
 • 221. Agyfelmetsző 2008. február 19. 06:50
  „Egy valamivel értek csak egyet, a ti emberi gyarló ostobaságotok az embereket irritálják. Bennem nem tagadom egy szóval sem, hogy ezt hozta ki, hogy vannak olyan ostoba emberek, mint Dani László, mint Te, mint ValóVilág, aki próbálja az őt sérelmeket gyereken át megtorolni, elvárva, hogy majd a szolgáltatásokat nyújtók minden egyes alkalommal elnézik.

  A másik fórumon bemásoltam direkt a diákigazolvány portálról, hogy a diákigazolvány formailag hogyan néz ki, a közoktatásban, mint általános mind középiskolában egyforma igazolványt használnak, és az ilyen hőzöngőknek próbáltam fölösleges módon az értelmi mínuszuk tudtára adni : az, hogy a szabályzat azt írja, hogy a diákságot igazolja a diákigazolvány egy dolog, de ami miatt fontos a diákigazolvány az ezen az oldalon látható : http://www.diakigazolvany.hu/erdeklodom.php?oldal=62 Ott látható a hátulján a hologrammos érvényesítő matrica. Az igazolja, hogy a diákigazolvány érvényes. A bérletszelvény sem azért érvényes mert van, hanem azért, mert van vele egy igazolvány, ami igazolja, hogy egyrészt a gyereké, másrészt pedig, hogy az a kedvezményes bérlet jogosan jár a gyereknek, mert érvényes a diákigazolványa, azaz az iskolában az érvényesítő bilétát ráragasztva hosszabbították meg.

  Csakhogy lassan ki akarjátok kerülni azt, hogy a diákigazolvány használata kötelező legyen, de akkor ennyi erővel ne utazzatok majd helyközi járatokon, meg vasúton, mert ott nem lesznek elnézőek. Ja igen Lucifer, ha meg akartok itt már mindent változtatni, akkor intézzetek már el, hogy a fényképes igazolvány ne kelljen a felnőttbérlethez sem. Hálás lenne érte minden utazó.

  Egyet viszont még beismerek, úgy reagálok egy adott hozzászólásra, amilyen az adott hozzászóló.”
 • 220. Lucifer 2008. február 18. 23:51
  „Agyfelmetsző!
  Az intelligencia hiánya pont a te hozzászólásaidban nyilatkozik meg.Mihelyt nem tudsz leérvelni valakit ésszel,egyszerre agresszívvá válsz és sértegetsz mindenkit.
  És te akarod megváltani a világot?
  Így?
  No comment...”
 • 219. Agyfelmetsző 2008. február 18. 20:50
  „Azt hiszem lassan meg kéne tanulnom, hogy a Biblia tanítása : "Boldog a lelki szegények .... " azt jelenti, hogy hagyjam rátok emberi ostobaságotokat és ne hergeljem fel magam olyan gondolatviteleken, ahol nem látnak tovább 10 centinél. Igaza volt egy buszosnak, tényleg hülyeség ilyennek vitatkozni.”
238 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt érdeklődő - Hét éve üresen áll az egykori ABC

Sopron - Egyetlen érdeklődő sem jelent meg a kereken hét éve üresen álló Felsőlövér úti egykori… Tovább olvasom