Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Emléktábla a soproni lövészklub falára

A Soproni EFE Lövész Egyesület tagjai emléktáblát avatnak az Anger-réti lőtéren október 6-án, szombaton tíz órakor.

Tragikus körülmények között elhunyt társaikra, Szántó Sándorra és Baumgartner Ervinre emlékeznek.

Áprilisban több lövéssel gyilkolták meg a soproni lövészegyesület akkori ügyvezető elnökét és társát az Anger-réti lőtéren. Az elkövetők – három fiatal – fegyvereket és pénzt raboltak.

A tettesek „kivégzésszerűen" ölték meg a két férfit, akiknek esélyük sem volt a védekezésre.

– A táblán kettőjük neve, születési és elhalálozási évük áll. Úgy gondoltam, ez a minimum, amit meg kell tennem értük – mondta el lapunknak a kezdeményező, Horváth László, aki egyébként az egyesület új ügyvezető elnöke. – Elsősorban a klubtagok és az áldozatok hozzátartozói, barátai lesznek jelen az avatáson. Egy szolid megemlékezést tervezünk, a hozzátartozók így kérték.

– Nem egy újabb temetésre megyünk, hanem egy pillanatig emlékezni a két nagyszerű emberre. Nem is szeretném, ha virágokat vagy mécseseket hozna bárki. Elég az az egy koszorú, amit közösen helyezünk el a táblán. Őrizzük az emléküket, már csak ennyit tehetünk értük, de ezt megérdemlik mindketten – tette hozzá Sándor volt élettársa.
Horváth László azt is elmondta, tervezi, hogy jövő évtől lövészversenyt neveznek el két egykori társukról.

A szezont ezentúl minden évben a Szántó–Baumgartner-emlékversennyel nyitják és megkoszorúzzák az épületen belül elhelyezett emléktáblát is. Az Anger-réti lőtérrel kapcsolatos fejlemény, hogy éjjel-nappal látó kamerarendszerrel szerelték fel, amely a nap 24 órájában működik és egy távoli szerveren rögzíti a felvételeket, hogy azokat adott esetben ne lehessen megsemmisíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron támogatja a tehetséges hallgatókat

Immáron harmadik alkalommal ítélték oda Sopronban a Széchenyi-ösztöndíjat. Öt hallgató kap… Tovább olvasom