Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Emberségből csillagos ötös

Tizenhét Orsolya-iskolás diák gondolt egy nagyot, és összegyűjtötték megunt köteteiket és eladták a könyvnapi vásárban.


– Újságban olvastam már Zsófiról, és egyszer együtt voltunk táborban is. Nem tudom, emlékszik-e rám – mondja Holpár Anna, a Szent Orsolya-iskola 6. b osztályos tanulója. Az ő fejéből-szívéből pattant ki az ötlet, hogy valahogyan segíteni kellene a többnyire tolószékhez kötött Schőberl Zsófin, a harkai iskola hetedikesén. Osztálytársai lelkesen támogatták és gyorsan összeállt a terv.


Az Orsolya-iskola 6. b osztályából öten – Holpár Anna, Divós Lili, Salamon Márton, Kovács Fanni és Horváth Krisztina – személyesen adták át

Az Orsolya-iskola 6. b osztályából öten – Holpár Anna, Divós Lili, Salamon Márton, Kovács Fanni és Horváth Krisztina – személyesen adták át
az összegyűjtött pénzt Schőberl Zsófinak. Fotó: Magasi Dávid– Osztályfőnöki órán vetettük fel az ötletet és senki sem mondott nemet. Több mint hatvan kötet gyűlt össze, amit a könyvnapon árultunk a Liszt-központban – meséli Divós Lili. Salamon Márton, Kovács Fanni és Horváth Krisztina – ők személyesen is eljöttek a boríték átadására – lelkesen összegzik: ötvenegyezer forintot gyűjtöttek Zsófinak.

– Nagyon sokan segítettek már nekem és a szüleimnek, hogy a különböző terápiákon részt vehessek. Nekik köszönhetem, hogy ha nehezen is, de képes vagyok kiszállni a kerekes székből. Gyerekek viszont még sohasem támogattak... Nagyon örülök, igazán kedvesek – mosolyog a kamaszok szégyenlős módján Zsófi a többiekre, akik még csokit és bátorító igéket is csomagoltak patronáltjuknak.

Csizmazia Zsuzsanna, Zsófi édesanyja meghatódva csomagolja a mosolygós gyerekarcokat formázó süteményt – ő ezzel köszöni meg a támogatást. – Minden forint jól jön most, hiszen az USA-ba készülünk egy spe-

ciális idegsebészeti műtétre. Valószínűleg júliusban fogad bennünket a klinika, addig viszont még közel hárommillió forintot össze kell gyűjtenünk. Az, hogy Zsófinak gyerekek is önként segítenek, felnőtt ráhatása nélkül, nagyon meghatott. Az ilyesmi visz minket tovább, ezért nem fáradunk bele a küzdelembe és ezért nem adjuk fel a reményt soha, hogy Zsófi egyszer önállóan, mankók és botok nélkül sétálhasson, ahogy a kortársai – mondja az édesanya.

Schőberl Zsófival nem most találkozhattak először a Kisalföld olvasói. A terhesség 29. hetében mindössze egy kiló húsz dekával született lány oxigénhiányt, majd agyvérzést, központi idegrendszeri sérülést szenvedett, később ciszta is keletkezett az agyában.

Két és fél hónapig volt inkubátorban. Mindennek ellenére Zsófi szellemileg teljesen ép, iskolába jár, csak a mozgás nagyon nehéz számára. Családja születése óta időt, pénzt, fáradságot nem kímélve hordja a fejlesztő terápiákra, voltak Kínában őssejtterápián, most pedig az SDR-műtétre gyűjtenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékcsomagokat osztott a soproni Fidelitas

A kórház gyermekosztályán, majd a családok átmeneti otthonában adott át ajándékcsomagokat a… Tovább olvasom