Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Elvonultak az építők

Elvonultak az építők a Kurucdombról, annak ellenére, hogy a polgármesteri hivatalban korábban többször is azt ígérték, a tavaszi hónapokban megkezdődnek az útfelújítások.
Hamarosan kezdődhet a felújítás
S. CS. későn este kerekezett hazafelé a lejtős Mészverem utcában. A sötétben nem vette észre az út közepén lévő munkagödröt, s kidöntve a kivilágítatlan jelzőoszlopokat, hatalmasat esett. A végeredmény: zúzódások, bordarepedés. Még szerencse, hogy ennyivel megúszta. Jobban járt az a kisgyerek, aki a Lehár Ferenc utcában kerekezve egy megsüllyedt aknába hajtott, de szerencséjére az út menti bokrok felfogták zuhanását, így kisebb karcolásokkal megúszta.

A hivatal ígérete

Mint arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a kurucdombi Csóronfalvi, Vak Bottyán, Mészverem és Bella Lajos utcákban, valamint a Thököly téren és a Lehár Ferenc utcában az elmúlt év őszén kiépítették a csapadékvíz-elvezető rendszert. Akkor azt ígérték a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájában, hogy tavasszal hozzálátnak az útfelújításokhoz is. Nos, lassan a nyár közepén járunk, de nyoma sincs, hogy valami elkezdődött volna. Pontosabban a Bella Lajos utcát elkezdték építeni, de aztán ott is abbamaradt minden. Az itt élők pedig nem értik, mi történt, lehet, hogy esetleg elmarad az évtizedek óta várt útfelújítás ?
– Ugyan, kérem! – legyint egy nagyot Kisvarga Jenő, a környék lakója. – Minket senki sem értesített semmiről. Csak azt láttuk, hogy máról holnapra itt hagytak csapot-papot. Süllyedt aknafedelekkel, frissen betemetett árkokkal. Az autók kerülgetik a gödröket, a repedéseket. Csoda, hogy még nem történt súlyosabb baleset. Jó lenne, ha végre mondanának valami megnyugtatót, de már annyiszor becsaptak bennünket.

Nincs titok

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője, Horváthné Seregély Jolán nem lepődik meg, hogy ismételten napirendre kerültek a kurucdombi utak. Ígérte, pontosan utánanéz, hogy is áll ez a kérdés, de a megadott időpontban – határozott ígérete ellenére – nem volt elérhető...
Nem zárkózott viszont el a nyilatkozattól Tanay István, a Beruházási Kft. munkatársa.
– Mint ismeretes, a kurucdombi vízelvezető-rendszer közös beruházásként párhuzamosan épült a Ferenczy János és a Selmeci utcai rendszerekkel. A Kurucdombon befejeződött a hálózat kiépítése, de közben kiderült, hogy a szennyvízcsatorna-rendszer több helyen is felújításra szorul. Ezeket a munkákat is célszerű volt az útfelújítások előtt elvégeztetni. Most már valóban az útépítőkön lenne a sor, de... A Ferenczy utcában a tervezett csapadékvíz-elvezető rendszer gerincvezetéke – a rossz közműtérkép miatt – keresztezte a házak szennyvízbekötéseit, ezért új terveket kellett készíteni, kiváltva a bekötéseket. Ez plusz húszmillió forint költséget jelent, és természetesen szerződésmódosítást a kivitelező Swietelsky céggel, amely kész tervek alapján látott hozzá a munkálatokhoz.

A türelem utat terem ?

Tehát nem ők tehetnek arról, hogy késésben vannak, ugyanakkor érthető, hogy garanciákat kérnek a váratlanul felmerült költségek fedezésére. Abban az esetben, ha minden rendben halad, akkor egy héten belül aláírható az új szerződés és mindkét városrészben folytatódhatnak a munkálatok. A kivitelező alvállalkozója, a Strabag ugrásra kész, hogy minél előbb elkezdje a kurucdombi útjavításokat. A Lehár Ferenc utca teljes egészében megújul, a Bella Lajos utcát befejezik, a többi pedig teljes felületzárást kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét nyitva a strand

Az ÁNTSZ ismét engedélyezte a tómalomi strand megnyitását – tudtuk meg a Sopron és Környéke… Tovább olvasom