Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Elvonás: A soproni női kosárlabda csapat is megérzi

A soproni önkormányzattól 12 millió forinttal kap levesebbet az MKB Euroleasing női kosárlabdacsapat. A bevételkiesést egyelőre nem tudják kigazdálkodni.

A soproni önkormányzat megszorító intézkedései a sportot sem kerülhették el. A közgyűlési előterjesztés értelmében az MKB Euroleasing kosárlabdacsapat idén 12 millió forinttal kevesebb támogatást kap a várostól. Erről éppen csütörtökön szavaznak.

- A költségvetési évünk minden év júniusában zárul - mondta el megkeresésünkre Török Zoltán, a csapatot is működtető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója. - Az tény, az év második felére rendezni kell a helyzetet. Bízom abban, hogy az elkövetkezendő időszakban az önkormányzattal közösen tudunk megoldást találni.

Török Zoltán kifejtette, a magyar csapatsportokat tekintve a soproni női kosarasok igazán kiemelkedő helyen szerepelnek. Kevesen mondhatják el magukról, hogy az adott sportágukban évek óta Európa legjobbjaival mérkőzhet meg. Sopron az elmúlt időszakban rendszeresen ott volt az Euroligában, s nem túlzás kimondani: a kontinens egyik legjobb csapata az MKB Euroleasing. Mindenkinek az az érdeke, hogy az euroligás szereplés pénzügyi, és ezzel együtt a személyi, technikai feltételeit is megteremtsük. Az ügyvezető meglátása szerint ebben a város mindenkor is partner volt.

- A tizenkétmillió forintos elvonást azonban a csapat költségvetése is megérzi, jelen pillanatban ekkora összeget nem tudunk kigazdálkodni - folytatta Török Zoltán. - A mi feladatunk még az utánpótlás nevelés, valamint az MKB Aréna üzemeltetése. Tudni kell, az egykoron sportcentrumnak nevezett létesítmény rezsiköltségét is ki kell egészíteni. A plusz forrást a zenés-színházi előadások, valamint a Raabersport Kft. más, saját vállalkozási jelentik.

Sopronban, szinte egyedülálló módon a női csapat legtöbb mérkőzésére a szurkolók ingyen mehetnek be. Mint megtudtuk, e lehetőség megszüntetése nem merült fel.

- Lássuk be, egy-egy mérkőzése több százan, ezren is kilátogatnak, a kosárlabdacsapat értelmes szórakozási lehetőséget nyújt a soproniaknak - emelte ki a sportszakember. - A fontosabb mérkőzéseket a televízió is közvetíti, amelynek elszívó hatására, bizonyára újra lecsökkenne a nézőszám. Így viszont nem lenne, aki buzdítaná, a lányokat, erőt adna a csapatnak.

Az MKB Aréna ad otthont telente a férfi kispályás labdarúgó mérkőzéseknek is. Török Zoltán szerint ez esetben felmerült kell vizsgálni, minden olyan jelentős, rezsi igénnyel bíró rendezvény, mint például a téli teremlabdarúgó bajnokság megrendezését.

Olvasóink írták

 • 13. ggg 2011. február 27. 10:31
  „ha nem lenne ingyen a meccs, lennének 50en az mkb meccsein. nem kellett volna anno "elüldözni" a szurkolókat, igaz, törökzoli ? skc meccsen telt ház van 1300as belépővel. havi két telt házas meccs már 1000es belépővel, leadózva behozná a 12millát. csak ugye ennyiért a kutya se lenne kíváncsi.
  HAJRÁ SOPRON!”
 • 12. élesnyelvű 2011. február 25. 16:29
  „Szerintem sok külföldi akkor hall először Sopronról amikor nemzetközi kupában összemérik erejüket.A LÁNYOK A VÁROS JÓ HÍRNEVÉT IS MAGUKKAL VISZIK!Magas színvonalú mérkőzéseken,példát mutatnak a fiataloknak!MEGÉRDEMLIK A TÁMOGATÁST!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. JWK 2011. február 25. 16:13
  „Pont a terembajnokságot kell megvizsgálni?Úgy látszik,Sopronban semmilyen futball tevékenység semmibe van véve.Így igaz,Ritzing-ben optimális lenne,csak az a baj,hogy a kedves kilátogató,futballszerető polgárok innák meg a levét.Mert ugye szép számban kíváncsiak a teremfocira(is) az emberek.Ezért nem hinném,h utaznának emiatt jó pár kilométert.Mindenkinek először a saját portáján kellene söprögetnie.Más terem szerintem nem lenne alkalmas a terembajnokságra,gondolok itt a nézőkre is!!!A bajnokság tényleg el van nyújtva,most a végét 3 napba akarják belesűríteni.”
 • 10. FREDDY/S 2011. február 24. 20:21
  „Költeni a legkönnyebb, de azt valakiknek meg kell keresni, és az Ő munkájukat soha sem ismerik el, így nem is érdemes dolgozni, mert azt akkor nem lehet elkölteni, nemde...”
 • 9. fcsopron60 2011. február 24. 15:23
  „A PETÖFI SZINHÁZTÓL MENNYIT VONNAK EL? MERT ARRA MINDEN ÉVBEN 500MILLOT KÖLTENEK?”
 • 8. látó 2011. február 24. 14:32
  „Tisztelt Török úr!

  Azzal együtt ,hogy minden tiszteletem az Öné, azt azért ne felejtse amikor még nem a Raabersport kft "üzemeltette" a Sportcentrumot, akkor a város kasszájába évente több mint 25millió Ft maradt meg valamennyi költség levonása után, ez volt a bérleti díjak és az üzemetetés költségének különbsége (mindez dokumentált 2005-ből SIK Kft beszámolója)..Önök megkapták az üzemetetés jogát a bérleti díjakkal együtt, majd az elmúlt években a létesítmény üzemetetéséhez az Önkormányzat általános támogatás jogcímén újabb 10 milliókat biztosított, ráadásul a 2011-es költségvetési tervezetben amit ma fognak szentesíteni is megtalálható ez a támogatás (pár millióval valóban csökkentve)...mindezt csak a tisztánlátás kedvéért!
  A csapatnak és főleg az utánpótlásank pedig tovvábbi szép sikereket kívánok.”
 • 7. zeta62 2011. február 24. 13:31
  „3. @méhecske@ 2011.02.24. 11:48

  A kosárcsapat sok minden, de véletlenül sem tömegsport...”
 • 6. zeta62 2011. február 24. 13:29
  „Szerintem a labdarúgó terembajnokság jobb "helyen" lenne a ritzingi műfüves csarnokban. Nem lenne drágább, sőt, és nem kellene elhúzni a bajnokságot se, mint a "rétes tésztát". :)”
 • 5. öröksoproni 2011. február 24. 12:30
  „Nem kellene annyit utazgatni a t. képviselőknek, és talán a repi költségeken faragjank a sport helyett.”
 • 4. @méhecske@ 2011. február 24. 11:48
  „szomorú hogy a tömeg sporton kezdenek el sporolni
  nézenek körül hogy mire költennek s miért
  s meglene a hiánzo pénz
  hameg nincs akor mondjanak le akik ezeket a megszoreitásokat kitalálták
  a kosárlabda csaPATOT HADJÁK BÉKÉ zümi”
 • 3. mediator 2011. február 24. 11:32
  „Hoppáré! El a kezekkel a tömegsporttól, és tessék megkeresni azt a 12 millió forintot a saját zsebeikben!”
 • 2. Csetneky 2011. február 24. 10:45
  „Én drukkolok a női kosárlabda csapatnak, de azért hülyeséget nem kllene írni. A kontinens egyik legjobb csapata? Na ne. Több ezren járnak meccsre? A bajnokikon az ingyenes belépő ellenére alig lézengenek. Tudom, mert voltam. Miről beszél, kedves uram?”
 • 1. mindigatutit 2011. február 24. 11:10
  „"Az MKB Aréna ad otthont telente a férfi kispályás labdarúgó mérkőzéseknek is. Török Zoltán szerint ez esetben felmerült kell vizsgálni, minden olyan jelentős, rezsi igénnyel bíró rendezvény, mint például a téli teremlabdarúgó bajnokság megrendezését"-persze ,úgy sincs sok értelme.dec-ben elkezdjük,utána 1hónap 1 meccs.nyútják,mint a rétes tésztát.amúgy meg nem ingggyé focizunk,1csapat kb40e pénz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőfejtőügy: Fertőrákoson ismét elhalasztották a döntést

Ezúttal sem született döntés Fertőrákoson a Sopronnal kötendő, a kőfejtő földhasználati jogára… Tovább olvasom