Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elviekben tovább működhet a Harkai úti lerakó

Sopron - Amennyiben az üzemeltető kéri, elviekben nincs akadálya a soproni Harkai úti hulladéktelep működésiengedély-meghosszabbításának. A telep üzemeltetője már beadta a kérelmet.


A harminc éve üzemelő, soproni Harkai úti hulladéklerakó a jelenleg érvényes környezethasználati engedély alapján 2009. július 15-én bezár. Ezt követően elviekben nem szabadna hulladékot lerakni itt. Az idő sürget, hiszen a tervezett kistérségi nagy hulladékprojekt pályázata még beadás előtt áll. Legalább egy év kell ahhoz, hogy megépüljön a Csérre tervezett új lerakó.

A köztes időben is meg kell oldani a város hulladékának elhelyezését: vagy kéri az üzemeltető – a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. – a Harkai úti lerakó működésiengedély-meghosszabbítását, vagy új lerakót keresnek.

– Az engedély meghosszabbítására, illetve a bezárandó medence kiváltására az üzemeltető adhat be kérelmet – mondta el a Kisalföld megkeresésére Szász Péter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtóreferense. – A jogszabályban meghatározott július 15-i időpont után csak azok a hulladéklerakók üzemelhetnek, amelyek teljesítik az évek óta megismerhető előírásban szereplő műszaki követelményeket. A tárcának ugyanakkor nincs hatás- és jogköre a lerakó működéséről vagy bezárásáról dönteni: erről a területileg illetékes Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség határoz. Erről a tárca a város vezetését is tájékoztatta.

A soproni városházán megtudtuk, a hosszabbítás iránti kérelmet már beadta az üzemeltető. Így kedvező döntés esetén addig működhet a Harkai úti lerakó, amíg Cséren elkészül az új.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül bontani sem lehet

Sopron - Bár a tulajdonos elbontaná a Rét utca 25. szám alatti épületet, jogerős engedély hiányában… Tovább olvasom