Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Elvették a fele királyságát

Szétválasztották a GySEV Rt. elnöki és vezérigazgatói posztját. Dr. Berényi János, az rt. elnöke úgy fogalmazott, elvették fele királyságát. Miért volt szükség erre a döntésre? egyebek mellett erről is kérdeztük a tárca közigazgatási államtitkárát.

(illusztráció)
Dr. Réthy Imre, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára az új kormányzat már megismert gyakorlatával indokolta a soproni vasutasnapi ünnepségen, hogy szétválasztották a két vezető tisztséget. A lépéstől a többségi tulajdonos magyar állam hatékonyabb és eredményesebb gazdálkodást vár, annak ellenére, hogy a GySEV azon vasúttársaságok közé tartozik, amely nyereséges volt. Az ünnepségen részt vett dr. Berényi János, az rt. korábbi elnök-vezérigazgatója és dr. Fehérvári László, az új vezérigazgató is. Berényi János, immár a cég elnökeként úgy fogalmazott: elvették fele királyságát, de új feladatkörében is mindent megtesz annak érdekében, hogy a GySEV megfeleljen a tulajdonosok elvárásainak és hogy megvalósítsák célkitűzéseiket.

– Államtitkár úr, valóban csak praktikus okok indokolták az elnöki és a vezérigazgatói poszt szétválasztását ?
– Nem tudok más indokot mondani. Ugyanezt a gyakorlatot követtük a többi, a tárcánkhoz tartozó cégnél is.
– Ezek szerint alaptalanok azok a hírek, hogy Berényi úr – aki korábban sikeres elnök-vezérigazgató volt – erős fideszes kötődése volt a kimondatlan indok ?
– Nekem Berényi úr semmilyen politikai kötődéséről nincs tudomásom és nem is érdekel. Egyetlen gazdasági vezetőnél sem firtatjuk politikai hovatartozását. A GySEV eddig is eredményesen működött, de úgy gondoltuk, hogy az új felállásban még hatékonyabb lehet. Hangsúlyozom, hogy a döntésnek nem volt semmiféle politikai háttere. Az új vezetést, beleértve az elnököt, a vezérigazgatót és helyettesét is, teljes bizalmunkról biztosítottuk.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kultúrtáj a Fertő

A Fertő tó világörökség kezelési tervének elkészíttetéséről együttműködési szándéknyilatkozatot… Tovább olvasom