Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Elvetették a gondozóház tervét

A legutóbbi közgyűlésen keresztülhúzták az új szociális gondozási központ létrehozását Sopronban.
A költségvetési vitánál több mint egymilliárdos működési hiányra hivatkozva nyújtotta be módosító indítványát az SZDSZ-frakció nevében Kóczán Zoltán a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Az indítványt, amely a kiadási oldalról törölné többek között a nappali szociális és gondozóház megépítését – ezzel megtakarítva közel százharminc millió forintot – a testület elfogadta, annak ellenére, hogy a Kőműves közi volt óvodaépületben a központ kialakítására már kiírták a közbeszerzést is.

A pályázati határidő március 30-án zárult volna, az eredeti tervek úgy szóltak, a kivitelező még ez évben átadhatja az intézményt.
– Első ütemben az alapellátási részleget bővítették volna, és az idősek napköziotthonát adták volna át – tudtuk meg Barkovits Ilonától, a Családsegítő Intézet igazgatójától. Ezt követően pedig a tizenöt főt befogadó idősek gondozási háza épült volna meg. Reméljük, hogy a szinte alkalmatlan körülmények miatt a város valamilyen más megoldással mégiscsak segíteni fogja a részleg működését.

– A jobb ellátás érdekében célszerű lenne létrehozni a Kőműves közi részleget – mondta el Kalmár István alpolgármester. – A város törekszik arra, hogy – lehetőség szerint pályázati úton – forrást teremtsen elő a megvalósításra és az üzemeltetésre. Amennyiben a működtetési költségek kérdése megoldódna, újra lehetne gondolni a központ megvalósítását.

Az elfogadott módosító indítvány a szociális gondozóközponton kívül a tekepálya és a kaladpark megépítését is elutasítja.
„ Csalódottak vagyunk a közgyűlési döntés miatt, hiszen átköltözhetett volna az új épületbe a Balfi úti gondozási központunk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a kutyák elszállítása

A szőlőhegyi kutyatenyészetből megkezdődött az ebek állatmenhelyekre történő szállítása. A kapitányság zászlósa, Kelemenné Zsirai Krisztina felvezetésével a konvoj először az Új utcai épületekhez indult, ahol a már mikrocsippel ellátott és jegyzőkönyvezett kutyák kerültek az autókba. – Hat kutyát szándékozunk elvinni Sopronból – mondta Fazekas Ilona, az állatmenhely képviselője. Tovább olvasom